Wijknieuws

Phia en Dwight van Phia’s Smulparadijs optimistisch

Phia en Dwight
Phia en Dwight van Phia’s Smulparadijs

Onlangs schreef ik over de enorme boete die Phia en Dwight hadden gekregen wegens hun rolcontainer op de Bouwlustlaan.
Deze mocht van de gemeente Den Haag niet buiten staan, maar binnen was onmogelijk. Volgens de Warenwet mag een vuilcontainer niet binnen staan waar voedsel wordt bereid.
Phia en Dwight gingen dus in beroep.

Helaas bleek, dat ondanks dat ze in beroep waren gegaan, zij nog steeds een bekeuring konden krijgen wegens die rolcontainer. Elke dag (wel tot een maximum) als dit werd geconstateerd konden zij een nieuwe prent verwachten.
Dit vroeg dus om een oplossing. Een niet echt handige, maar beter dan weer geconfronteerd te worden met een nieuwe boete!

Zij hebben contact gezocht met de ophaaldienst van hun bedrijfsafval en deze heeft een kleinere container bij hun thuis gebracht. Daar wordt nu dus hun afval opgehaald, Dit betekent wel dat zij elke dag na het (zware) werk met zakken naar huis moeten lopen totdat er een definitieve oplossing is gevonden. Mijns inziens niet echt een ideale oplossing, want als je hard hebt gewerkt, lijkt het me lichamelijk behoorlijk zwaar nog te moeten sjouwen. Phia en Dwight hebben het er op dit moment graag voor over. “Liever dan weer een bekeuring! Dat kunnen we echt niet betalen als bedrijf”.

Heel blij waren ze met alle ophef die mijn blog teweeg had gebracht. Ze kregen veel steunbetuigingen en dat deed hun goed. Het gaf hun energie door te zetten.
Het is ook een vreemde situatie.
De gemeente wil dolgraag de wijk Bouwlust/Vrederust “oppimpen” en dan maken ze het de ondernemers tegelijkertijd onmogelijk te werken. Juist kleine ondernemers maken een wijk levendig. Die wil je niet kwijt. Phia’s Smulparadijs is een onderneming waar iedereen naar toe gaat: ongeacht leeftijd, kleur, culturele achtergrond. Die zou je moeten omarmen! Zeker daar.

Phia en Dwight
Richard de Mos

Gelukkig krijgen ze nu steun. Groep de Mos bekijkt de situatie en zelfs Richard de Mos heeft lang met hun gesproken, toen hij met een delegatie op de Bouwlustlaan op bezoek was.
Ik hoop dat de indruk die de gemeente dusdanig positief was, dat er voor een definitieve oplossing wordt gekozen en dat op het beroep van Phia en Dwight positief wordt beschikt.

Ondernemingen als zij hoor je te koesteren. Als een bedrijf failliet gaat (zeker door toedoen van kromme regelgeving) ben je als gemeente meer kwijt. Want hoeveel kost onder andere een uitkering wel niet?
En cijfers uit dit stadsdeel worden dan nog negatiever dan ze al zijn.
Ik hou van Escamp: het is het mooiste stadsdeel van Den Haag. Laten we samen zorgen dat het ook voor bedrijven mooi wordt. En zuinig zijn op de bedrijven die er al zijn.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.