Mens/Maatschappij,  Muziek,  Stadsnieuws

Peace One Day concert

Vrede…

 

Gisteravond, 21 september, werd het Peace One Day Concert in de tuin van Vredespaleis gehouden wegens de viering van het 100 jaar Vredespaleis.
Dit werd een avond om nooit te vergeten.
Vele honderden mensen waren aanwezig om naar de muziek en de vredesboodschappen te luisteren. Hoe later de avond vorderde hoe drukker het werd.


 

Jude Law

 

Van de organisatie had ik gelukkig toestemming gekregen mijn compact camera mee te nemen om een sfeerimpressie van de avond te maken.
De avond werd gepresenteerd door de Britse acteur Jude Law

 

Monique Coleman en burgemeester Van Aartsen

 

en actrice Monique Coleman.
Burgemeester Jozias van Aartsen sprak de menigte toe en herhaalde de woorden van secretaris-generaal Ban ki Moon bij de viering van 100 Jaar Vredespaleis vorige maand: ‘stop fighting, start talking.’

 

Kane

 

De Haagse band Kane opende het concert. Eigenlijk toch wel onverwacht, want veel mensen hadden verwacht dat deze band later zou optreden en waren dus later gearriveerd.
Maar eerlijk gezegd, de voor mij meest imponerende band trad als laatste op.

 

Natasha Bedingfield

 

Maar ook waren er concerten van onder andere Natasha Bedingfield. Wat een prachtige stem heeft zij!

 

DJ Paul van Dyk

 

Paul van Dyk wist iedereen in beweging te brengen. Zelf ben ik toen even aan de kant gaan staan, want het volume was me toch iets te hard. Niet erg, want het was puur genieten als je al die mensen zag dansen en meedeinen op het ritme.
 

Emmanuel Jal

 
Oud kindsoldaat Emmanuel Jal gaf een zeer dynamisch optreden.

 

Miguel Bosé

 

Miguel Bosé wist mij ook erg te imponeren. Tussen de optredens door waren er diverse speeches en videoboodschappen van onder anderen Prins Albert van Monaco`en Peace One Day-oprichter Jeremy Gilley.
Maar feit is, wat ook Paul van Dyk zei, is dat muziek de beste manier is om vrede uit te dragen. Muziek is een internationale taal: iedereen houdt van muziek. Op deze manier bereik je iedereen…..

 

Carlinhos Brown

 

De Braziliaanse legende Carlinhos Brown sloot de lange avond af met een werkelijk spetterend optreden. Niemand kon meer stilstaan. Men danste van de ene naar de andere kant en stak de handen omhoog. Eigenlijk was de avond afgelopen, maar de band gaf nog een laatste toegift na aandringen van het publiek.
 

 

Hierboven een kort stukje van een nummer, niemand kon stil blijven staan…..
We hebben genoten…..

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.