Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Opening Poëzie op de Plint in StadskantoorGistermiddag opende Rabin Baldewsingh, stadsdeelwethouder Escamp, de tentoonstelling ‘Poëzie op de plint’ in het Stadskantoor Leyweg.
Achterin de ruimte van het Stadskantoor, vlak bij de ramen en ook aan de ramen, zijn allemaal foto’s en gedichten op plexiglas te bewonderen.
Ook staat er in de ruimte een kunstwerk.
Op de traptreden is ook een gedicht geplakt; schitterend!
Poëzie op de plint is een project waarbij kunstenaars uit Escamp lege winkeletalages vullen met geïllustreerde gedichten.
De tentoonstelling reist en heeft o.a. al het winkelcentrum Leyweg en de Jan Luykenlaan aangedaan.

Deze tentoonstelling is een van de eerste stappen om van het stadskantoor Leyweg ook een huiskamer voor de buurt te maken.
Stadsdeeldirecteur René Baron vertelde, dat hij nooit het stadskantoor had gebruikt voor tentoonstellingen, maar dat Baldewsingh erg enthousiast was hierover en hem ook had geënthousiasmeerd.
Het Atrium van het stadhuis wordt tenslotte daar wel regelmatig voor gebruikt, en eigenlijk was deze tentoonstelling toch wel een aanleiding voor hem het vaker te doen.
Ideaal als mensen er zijn om dan even te kijken tijdens het wachten.

Zowel hij als Fred Dukel (voorheen stadsdeeldirecteur) waren aanwezig, en natuurlijk een aantal kunstenaars en genodigden.
Baldewsingh las een zelf gemaakt gedicht voor (hij stond voor een ander gedicht van hem), waarna deze tentoonstelling officieel was geopend.
Bent u in het Stadskantoor is het zeler de moeite waard deze te bezoeken!Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.