Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Opening nieuwe wijkwinkel Rode Kruis Den Haag Zuidwest

Door het oplaten van de ballonnen was de opening een feit

 
Op donderdag 17 april werd de vernieuwde wijkwinkel van het Nederlandse Rode Kruis aan de Leyweg 831 officieel geopend door locoburgemeester Rabin Baldewsingh.
De Rode Kruis-wijkwinkel helpt bewoners en organisaties in Den Haag Zuidwest in de vorm van voorlichting, EHBO, veiligheid en zelfredzaamheid. De oude locatie aan de Steenwijklaan was niet meer geschikt voor het grote aantal bezoekers, ruim 1650 mensen per jaar.


 

Tekening als cadeau voor Rode Kruiswinkel

 

Het streven van het Rode Kruis is dat iedereen een EHBO diploma behaalt. Maar zij steken ook veel energie in EHBA: Eerste Hulp Bij Administratie. Steeds meer bewoners kunnen het administratief en financieel niet meer bolwerken in onze wijk. Schulden en problemen met rondkomen komt veelvuldig voor. Het Rode Kruis wil ook hierbij een handje helpen met het aanbieden van hulp om je geld goed te beheren. Een zeer passend cadeau van Rabin Baldewsingh was dan ook de leuke tekening die hij het Rode Kruis overhandigde.

 

Veel belangstellenden tijdens opening

 

Het was een drukke en goedbezochte middag, ondanks het feit dat de activiteiten rondom de opening al een aantal dagen in beslag hadden genomen. Diverse activiteiten waren al georganiseerd, echter dit was de officiele openingsdag. Fred Zuiderwijk nam de rol als gastheer op zich.

 

“gewonde” Fred Zuiderwijk

 

Ook hij had het Rode Kruis, afdeling EHBO, even nodig. Hij “had zijn hoofd aan een keukenkastje gestoken” maar werd snel en vakkundig door twee EHBO’ers geholpen.

 

mooie pleister

 

Een mooie pleister, en het “leed”  was geleden. Natuurlijk was het nagespeeld.

 

Links Allan Vos

 

Tijdens de opening was ook een modeshow. Allan Vos (links op de foto) was aanwezig om zijn ontworpen creatie voor een nieuw uniform voor het Rode Kruis te laten zien.
Rechts naast hem staat de maakster van de pakken: Ahlem, een naaidocent.
Tevens werden oude uniformen getoond.

Allan Vos studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, deed werkervaring op bij Yoshiki Hishinuma in Tokio, Walt Disney in Amerika en bij Cirque du Soleil.
Donderdagavond mocht (onder andere) hij de Haagse Fashion Award in ontvangst nemen(!).
De eerste foto is het nieuwe pak.
De tweede en derde, die hieronder naast elkaar staan,zijn de oude pakken: Jens in een jaren 60 uniform, en Sahar ook in een jaren 60 uniform, dat iedereen wel bekend is….

 

 

 

 


 

De wijkwinkel streeft ernaar om vooral de meest kwetsbare wijkbewoners te bereiken. Het wil een plek zijn waar bewonersparticipatie wordt gestimuleerd door er voor elkaar te zijn, als vrijwilliger of als deelnemer aan de diverse activiteiten.
In de winkel wordt onder meer hulp en ondersteuning bij administratieve zaken aangeboden. Daarnaast zijn projecten gericht op voeding, ontmoeting en het leren van de Nederlandse taal. Kortom een winkel om eens binnen te lopen.
 

Chuck Deely

 

Een laatste foto van wel een heel bijzonder Haags “icoon”: Chuck Deely. Hij verzorgde de hele middag de muziek op zijn eigen manier. Gezellig!!!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.