Natuur/milieu

Ooievaar op Koekamp broedt weerOp 28 maart zag ik ze; de ‘wilde’ ooievaars op het Koekamp.
Ik hoopte, dat ze weer zouden gaan broeden; en jawel!
Gisteren reed ik weer langs de paal waarop het nest is waar de ooivaar stil zat. Een paar dagen eerder zag ik hetzelfde, maar durfde het nog niet te schrijven.
Helaas; niet de zoomlens van de Canon bij me, dus moest het met de Panasonic doen; het vrouwtje is dus wat overbelicht.
Niet alleen vogels zijn druk bezig.
Op het Plein zag ik ook (hoe kan het anders) lieveheersbeestjes,
Deze viervleklieveheersbeestjes zijn nog steeds erg druk; ik zag ook al enkele eipakketjes. Ik neem aan dat ze van deze soort zijn, want de veelkleurig aziatische lieveheersbeestjes heb ik nog nauwelijks aangetroffen. Zijn ze laat of dit jaar minder aanwezig aldaar?
Waar ik erg blij mee was, was dat ik er ook een tweestippelig lieveheersbeestje aantrof.
Ik zie ze de laatste jaren weinig meer. Even was ik bang, dat ze waren ‘verdreven’ door de Aziaat. Vroeger was het een van de meest voorkomende soorten (naast het zevenstippelig lieveheersbeestje), maar nu zie ik ze nauwelijks meer in Den Haag.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.