Natuur/milieu

Onlangs voorspeld noodweer viel mee in Den HaagAls ik eerlijk ben, had ik me een beetje verheugd op het noodweer dat op 28 juni zou plaatsvinden.
Ik hoopte weer eens hagelstenen te kunnen zien; ja, ik weet het, het geeft enorm veel overlast (denk aan de tuinders met hun glazen kassen die het toch al zo zwaar hebben in verband met de EHEC bacterie), maar in Frankrijk heb ik het één keer meegemaakt en het was zo indrukwekkend!
Stenen zo groot als pruimen; je begrijpt dat onze auto er niet glad meer uit zag.
Ook stond mijn Puch klaar om richting De Put te rijden; het was voor mij wel vanzelfsprekend dat deze weer zou onderlopen.
Maar niets gebeurde; het bleef snikheet.
‘s Avonds keek ik af en toe naar buiten, maar weinig was te zien; de blauwe lucht werd wel bewolkter, een spatje regen viel, maar dat was het.
Tot het laat werd; Eindelijk arriveerde het onweer. En gelukkig de afkoeling. De thermostaat liep terug van 28 naar 24 graden; veel aangenamer!
De bliksems waren voornamelijk horizontaal en vaak verscholen boven lager gelegen wolkenpartijen, wat wel een bijzonder gezicht was.
Een groot deel van de nacht duurde het onweer voort; vandaag is het weer prima weer. Gelukkig wel een stuk koeler. Mooi om weer een beetje huishoudelijk werk te doen…

De laatste dagen ben ik sowieso niet erg actief op de pc. De thuissituatie laat het even niet toe. Veel spijkers met koppen geslagen en naar het zich laat aanzien komen we binnenkort wel weer in wat rustiger vaarwater (hoop ik).Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.