Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Ondertekening samenwerkingsverklaring voor Bevrijdingsfestival

Foto: Rene BomGelukkig; elk jaar mogen we vieren dat we op 5 mei bevrijd zijn.
In Den Haag gebeurt dit (net als op veel plaatsen) met een groot bevrijdingsfeest, hier georganiseerd door de R.G. Ruijsstichting.
Vorig jaar schreef ik al , dat Den Haag tot toen nog niet landelijk was aangesloten voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
De heer Daniël de Zwaan (van het Comité 4 en 5 mei) vertelde toen, dat vanaf 2011 ook hier het festival de landelijke status Bevrijdingsfestival krijgt.


Op dinsdag 4 januari 2011 was de ondertekening van de samenwerkingsverklaring (in het Haags jongste museum Humanity House) voor het Bevrijdingsfestival Den Haag van de R.G. Ruijsstichting, samen met de samenwerkingspartners gemeente Den Haag en het Nationaal Comite 4 en 5 Mei.

Wethouder Marjolein de Jong (Cultuur, Binnenstad, Internationaal, Citymarketing en Gebiedsontwikkeling Internationale Zone) namens de gemeente Den Haag, mevrouw Joan Leemhuis-Stout (voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 Mei) en voorzitter Bruno Bruins van de R.G. Ruijs Stichting zetten hun handtekening onder een verklaring die de komende jaren de basis vormt voor de onderlinge samenwerking en die de status van het Bevrijdingsfestival Den Haag als één van de veertien officiële bevrijdingsfestivals garandeert.

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.