computer/internet,  Wijknieuws

Officiele opening digitale muurkrant Vrederust

 

 

Na heel lang vergaderen, overleggen, ja’s en nee’s was het gisteren dan eindelijk zover; de digitale muurkrant Vrederust werd officieel geopend in de Albert Heijn aan de Ambachtsgaarde door wethouder ICT Frits Huffnagel.    

 

 

.

 

Het probleem was in eerste instantie, waar moet die hangen?

Een scherm van ruim één meter breed wat door een zo groot mogelijk publiek te zien moet zijn en dan ook nog op een zo veilig mogelijke plaats (gezien de wijk…) dat was niet echt simpel.

De Albert Heijn was voor het wijkberaad een voor de hand liggende optie. Maar deze kruidenier heeft geen internet, wat een vereiste is om hem aan te kunnen sluiten. De AH werkt alleen met intranet; een communicatie tussen de verschillende filialen onderling.

Wel is het een doelstelling van de AH meer betrokken te zijn bij de wijk waarin ze gevestigd zijn. Mede daarom was de manager van deze winkel erg enthousiast hierin te participeren.

Gelukkig bleek dat er al een AH in de stad met een bewonersorganisatie in zee was gegaan, waardoor ook voor onze wijk dit uiteindelijk mogelijk werd gemaakt.

 

In overleg regelde AH regelde het internet, de gemeente Den Haag het scherm en pc en wijkberaad Vrederust kon aan de slag met een aantal wijkberichten.

 

 

 

Het heeft zijn voordelen.

Niet iedereen heeft of het geld voor of de handigheid in internet.

Ook niet iedereen leest kranten/wijkberichten. Aan de kassa of tijdens het inpakken van de boodschappen zie je het scherm, waarop de meest recente berichten uit de eigen wijk worden afgebeeld.

Zoals bijvoorbeeld morgen de Dag van het Park, de nationale straatspeeldag maar ook de officiele opening werd aangegeven op het beeldscherm.

De wijkkrant Vrederust wordt maar 4 keer per jaar bezorgd. Op deze manier kan het wijkberaad toch mensen meer direct en up-to-date benaderen en informeren.

 

Please follow and like us:

6 reacties

 • Ferry

  Dure grap … mag ik aannemen dat Appie Heijn deze flauwekul sponsort ?
  De klanten moeten immers op de “kleintjes” passen…

 • Geertje

  Niet helemaal; zij hebben alleen de ruimte en gelegenheid gegeven en betalen het internet.
  De gemeente het scherm en pc.
  De verzekering betaalt het wijkberaad.
  Dus al met al valt het voor de AH wel mee.

 • Pasula

  Heel erg handig, al denk ik wel dat als er een regionale zender op tv is, er meer mensen naar kunnen kijken. Niet iedereen doet boodschappen bij de Appie.

  Van je vorige log wilde ik nog even een compliment geven over de mooie golffoto’s, ik kreeg er echt een gevoel van vrijheid door, heerlijk!

 • Frans

  Dus Baldewsingh heeft het stokje maar aan Frits teruggegeven?
  Vreemd dat AH in de Vogelaarwijken wordt gepropageerd en daar nu ook die muurkranten komen. AH wordt steeds meer een PvdA kansenkruidenier en voor de duidelijkheid; AH sponsort niks, wij betalen dat allemaal zelf als Hagenaar.
  De muurkrant is een totaal mislukt initiatief
  Ze hebben er speciale software voor ontwikkeld van onze belastingcenten.
  Ze hebben een tijdlang geprobeerd die digitale muurkrant aan de bewonersorganisaties te slijten.
  Maar dat zou inhouden dat je dan iemand vrij moet maken om die muurkrant bij te houden, en die moet zich dan de software eigen maken. Verder staat dat ding dan 24/7 aan en dat kost je dan zo’n 1.200 euro aan stroom per jaar.
  Dat houdt dus in dat je als bewonersorganisatie je niet bezig kan houden met de problemen in de buurt want je moet gaan leuren met die muurkrant in de hoop dat ondernemers voor de advertenties gaan betalen om je kosten te kunnen dekken.
  Verder is het scherm zeer gewild en dan kan je er op rekenen dat je etalageruit wordt ingegooid om het te kunnen stelen.
  Allemaal nergens voor nodig als je dat echt zou willen.
  Het is niets meer of minder dan een PowerPoint presentatie, dat kan je zelf en dan kan je een eenvoudig computertje gebruiken waar dat op draait en je zorgt voor een bakbeest van een monitor van 60 kg die niemand wil stelen. Als je even speurt op internet kan je ze gewoon gratis afhalen. Verder moest je en soort wurgcontract tekenen, waarin gesteld werd dat er geen racistische of discriminerende teksten op mochten komen. Maar de echte reden is natuurlijk dat als je een conflict hebt met de gemeente je geen kritiek op die muurkrant mocht zetten want dan moest je de spullen weer inleveren. Vandaar dat er geen animo voor was.

  Zie ook //niek.noterik.com/2008/04/nu.html
  Scroll even naar beneden naar die muurkrant, die Baldewsingh aan de straatstenen niet kwijt kan.
  Die muurkrant was trouwens na 2 weken alweer verdwenen uit de etalage van Scheveningen Noord.

 • Renesmurf

  Nederland wordt overspoeld door schermen, en je ogen trekken er toch naar toe, en het meest dat je vaak ziet is reclame.
  Voor mij hoeven die dingen niet.

  Maar het is wel goed dat de AH zich betrokken voelt in een wijk.

 • Peter Tolenaars

  even een wat minder somber bericht aangaande de digitale muurkrant(en) ..
  ook wij – bewonersorganisatie vd stationsbuurt – hebben al zeker een jaar deze muurkrant in onze etalage aan de Stationsweg staan. We hebben ‘t voorzien van een tijdklok (tip !). De ruiten zijn nog heel en we zien dat de er op weerggegeven informatie de aandacht van passanten trekt.
  Het bijhouden van de informatie op de krant vergt hooguit een halfuurtje in de maand weet ik van degene die het bij ons verzorgt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.