Stadsnieuws

Nog steeds omleiding tram 11 Conradkade na verzakking damwandNog steeds is de reparatie aan de damwand langs het water van de Conradkade niet gereed.
Vorig jaar op 20 december bemerkte een tramchauffeur een grote scheur langs de trambaan, waarna er geen tram meer mocht rijden.
Deze scheur was ontstaan tijdens het slaan van damwanden voor de nieuwe kademuur.
Al snel begon men met de reparatie van de damwand, maar moest helaas staken  wegens verzakkingen. Er is nu een aangepast ontwerp gemaakt met een flauwer talud.
Met dit ontwerp worden verschuivingen tijdens de uitvoering tegengegaan.
Begin oktober 2011 is men gestart met de vernieuwingen. Toch zal het nog tot juni volgend jaar duren eer de werkzaamheden gereed zijn. Gelukkig is er minder overlast op dit moment (al zijn er toch nog regelmatig wegafsluitingen tijdens af- en aanvoer van diverse onderdelen zoals hier gisteren op de Suezkade) omdat de meeste werkzaamheden in en direct langs het water plaatsvinden.
Wel zal naar verwachting tram 11 vanuit Scheveningen richting het centrum vanaf eind februari 2012 weer de gebruikelijke route via de Conradkade rijden; tot die tijd geldt de ingestelde omleidingsroute.Please follow and like us:

2 reacties

  • Ton

    De rest van het traject, dat niet wordt aangepakt, is wat betreft de grondweerstand natuurlijk geen haar beter.
    Het is niet te hopen dat ze die zware randstadvoertuigen daar laten rijden, want dan kan je wachten op de ramp die zich zal gaan voltrekken.
    Typisch Den Haag.
    Ad-Hoc (paniek)beslissingen en niet verder kijken dan je neus lang is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.