Stadsnieuws

Nieuwjaarsduik Scheveningen weer grootste duik

Nieuwjaarsduik
Nieuwjaarsduik in Scheveningen

Gisteren was het 1 januari!
Natuurlijk weer de dag van de Unox Nieuwjaarsduik.
Helaas moest ik dit jaar afzeggen: de griep was spelbreker voor mij. Maar op het strand van Scheveningen doken weer 10.000 mensen weer het koude water in. Hieronder het persbericht.

In totaal doken zelfs ruim 60.000 mensen gisteren het koude water in tijdens de 60e editie van de Nieuwjaarsduik. Op 132 plekken in Nederland en 24 locaties in het buitenland trotseerden duikhelden, met de iconische oranje muts op, het frisse water. De traditionele Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen was wederom het decor van de grootste duik ter wereld: 10.000 helden sprongen de Noordzee in om zo het nieuwe jaar fris te starten.

Het Noordzeewater was rond de 7 graden en de buitentemperatuur was net twee graden hoger. De wind zorgde echter voor een gevoelstemperatuur van 5 graden. Het evenement is volgens de organisatie veilig verlopen, mede dankzij de inzet van honderden vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade.

60e Nieuwjaarsduik
In 1960 organiseerde Ok van Batenburg de eerste Nieuwjaarsduik van Nederland. Van Batenburg: ‘Het begon als een mooie frisse neus na Oud & Nieuw. Dat is altijd een ongezonde toestand en dan moet je de volgende dag op een frisse manier beginnen.‘ De duik was een groot succes en wordt sindsdien ieder jaar herhaald. Van Batenburgs moeder is begonnen met het serveren van erwtensoep aan de duikhelden en in 1998 heeft Unox deze eervolle taak van haar overgenomen. De start van de Unox Nieuwjaarsduik.

National Geographic
De door Unox georganiseerde Nieuwjaarsduik in Scheveningen is in de loop der jaren de grootste duik ter wereld geworden. Dat is ook voor National Geographic niet onopgemerkt is gebleven. De 60e editie van het oer-Hollandse tafereel wordt meegenomen in de nieuwe serie Europe from Above.

Erwtensoep met vegetarische rookworst
Ook dit jaar voorziet Unox alle deelnemers van de iconische oranje muts en een kom warme erwtensoep om na de duik weer op te warmen. Voor wie het jaar wil beginnen met een dagje zonder vlees serveert Unox dit jaar ook erwtensoep met vegetarische rookworst.

Voedselbank
De voedselbanken in Nederland worden al jaren gesteund door Unox. Zo wordt voor elke deelnemer aan de Scheveningse duik één euro aan de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken gedoneerd. Dit jaar steunde Unox de voedselbank met 10.000 euro.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.