Stadsnieuws

Nieuwe fietsroute verleidt mij niet

 

Nieuwe fietsroute
Met borden worden fietsers verleidt tot het nemen van de nieuwe fietsroute. Fietsers trokken zich niets van deze mensen aan en fietsten gewoon door.

Ik loop erg achter met blogs. Motivatie ontbrak een beetje evenals tijd.
Toch wil ik mijn mening over de “nieuwe fietsroute” wel kwijt. Natuurlijk is deze fietsroute niet nieuw. Alleen wil de Gemeente Den Haag graag dat fietsers nu de Grote Marktstraat niet meer gebruiken. Voorkeursstraat is de Gedempte Gracht (en Gedempte Burgwal uiteraard).
Is dit een succes? Mwah. Ik vind het niet.

Druk is de Gemeente bezig geweest automobilisten te weren in deze parallelle weg aan de Grote Marktstraat.
Parkeervakken werden weggehaald en op die plakken werd ruimte gemaakt voor gezellige terrasjes. Maar ook parkeergelegenheid voor minder invalide mensen. Automobilisten dus.
Gevolg: je begrijpt het al. De Gedempte Burgwal is nog steeds een doorgaande route voor veel automobilisten.

Nieuwe fietsroute
Er rijden nog steeds veel auto’s en fietsers hebben weinig ruimte, zeker als er tegenliggende (brom)fietsen aan komen. Toch moet je vanaf 11.30 hier fietsen…

Voor mij dus écht niet “relaxter” fietsen via de Gedempte Gracht!
Heeft de Gemeente zich trouwens gerealiseerd, dat de Gedempte Gracht doodloopt op het Spui? De oversteek is behoorlijk onhandig en extra onveilig in verband met rechtsafslaand autoverkeer.
Nee, ik blijf als fietser gewoon de Grote Marktstraat gebruiken en/of de Amsterdamse Veerkade.

Voetgangerszone
Voetgangerszone vreemd afgebroken

Gelukkig is fietsen door de Grote Marktstraat ook nog niet verboden. Vanaf 11:30 uur worden fietsers verzocht er niet meer te fietsen. Voetgangers hebben wél altijd voorrang op fietsers!
Hilarisch is de tekening van “Voetgangerszone”. Degene die het op de grond hebben geschilderd hebben het wel heel vreemd afgebroken:
VOETG ANGER SZONE
Precies wat fietsers én de voetgangers ervan, en van elkaar krijgen: anger….

Please follow and like us:

3 reacties

  • Hees

    Gelukkig hoef ik al jaren niet meer in het centrum van Den Haag te werken maar ik zou mij moeilijk gaan houden aan het verzoek om na een bepaalde tijd niet meer over de Grote Marktstraat te fietsen. De omleiding is in mijn ogen een veel gevaarlijkere optie. Het zou een stuk beter te verteren zijn als de Gedempte Burgwal en Gedempte Gracht autovrij zouden kunnen worden gemaakt. Met andere woorden, maak er 1 groot fietspad van, met dan ook voldoende plaatsen om je fiets daar te (kunnen) parkeren.

  • Hees

    Hahaha, dat zou wat moois zijn! Gewoon die schuifdeuren open en aan het einde een bochtje maken die op de Fluwelen Burgwal aansluit.

    Drive-In-Paspoortverlengen, iemand? 😎

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.