Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Nieuw Voedselbank-uitgiftepunt Moerwijk

Eerste voedselpakket wordt uitgereikt
Eerste voedselpakket wordt uitgereikt

 
Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de voedselbank om maandelijks een beetje rond te kunnen komen. De voedselbank kan de vraag dan ook nauwelijks aan: elke maand melden meer mensen zich aan voor een wekelijks voedselpakket.
In Escamp zijn al een aantal voedselbank-uitgiftepunten. Op donderdag kwam daar een nieuwe bij.


 

Toespraken buiten

 

Het bestuur van Wijk Organisatie Moerwijk is namelijk enthousiast begonnen met de organisatie van een Voedselbank-uitgiftepunt vanaf het Westhovenplein 24 in Moerwijk.
Wekelijks zullen voedselpakketten uitgedeeld gaan worden aan de daarvoor in aanmerking komende cliënten.
Voor de bevoorrading van de voedselpakketten wordt samengewerkt met de Voedselbank Haaglanden. Bijzonder is dat behalve voedsel, ook aandacht is voor de voeding van huisdieren een aandacht voor kleding aan de cliënten. Maar kunnen mensen daar gratis een gezondheidscheck doen.
De complete organisatie van de Voedselbank Moerwijk wordt door vrijwilligers gedaan. Hierbij wordt samengewerkt met de vrijwilligers van het Knagertje (de vrijwilligersorganisatie voor knaagdierenopvang in Moerwijk).

 

Deur wordt geopend: officiële opening is hiermee een feit
Deur wordt geopend: officiële opening is hiermee een feit

 

Op donderdag  23 januari werd deze Voedselbank om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Norder door het openen van de deur van het pand na een aantal toespraken die buiten plaatsvonden.
Hierna werd het eerste voedselpakket uitgereikt door Norder.

 

gift van Stadion
gift van Stadion

 
Staedion, die dit pand gratis ter beschikking stelde, gaf, na ondertekening van de papieren, een cheque van 200 euro voor deze organisatie.

Please follow and like us:

3 reacties

 • mary meurs

  hallo ik ben mary meurs
  alleenstaande moeder ik wil me graag inlaten schrijfen bij u ik heb advies gekregen om het te doen ik zou graag contact of gebeld willen worden voor een afspraak
  dit is mijn nummer 0631307138

  mijn adres
  ruimzicht 240
  2543rs
  met vrg mmeurs

 • esther meijster

  Goeiedag,
  Ik, me man en onze 2 kids zijn bezig om de schuldsanering in te gaan..maar dat duurt zeker nog volgens onze beeindvoerder minstens 8 maanden.nu komen we helaas niet voor een ooievaarspas, en ook niet voor een voedselpakket in aanmerking terwijl we dus moeten leven van 15 euro per dag…en dit is bijna niet te doen! We hebben ook nl 2 poezen van 2,5 jr en van 12 weken. Ik hoop dat jullie iets voor ons kunnen doen? Mvgr.esther meijster anslostraat 115 den haag 06 59096009

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.