Wijknieuws

Nieuw stadsdeelkantoor Leyweg gereedWethouder Norder gaf vandaag, samen met de architect Rudy Uytenhaak, voor de pers een rondleiding door het nieuwe stadsdeelkantoor Leyweg in Den Haag.
Voor het eerst werd zichtbaar, hoe mooi ook binnenin het gebouw (linker foto hier beneden) de lijnen en afwerking waren.
Uytenhaak vertelde, hoe hij zich voor het ontwerp van dit gebouw had laten beinvloeden door de architect Dudok die verantwoordelijk was voor de oorspronkelijke bouw van Den Haag Zuidwest.
Samen met Marnix Norder lieten ze veel delen van het gebouw zien, waaronder de trouwzaal (samen zitten ze op het bankje op de eerste foto).
Norder wilde dit zeker in het gebouw hebben; ook voor de symboliek.
Vroeger was Escamp een nieuw deel. Trouwen staat symbool voor een nieuwe start; een nieuw leven.
Uytenhage ontwierp een ronde zaal; die zichtbaar is in de entree als ware het ringen (als van trouwringen).

Wat betreft de redenen voor Norder voor de bouw van juist dit stadsdeelkantoor; kijk en beluister hier (klik) het filmje, waarbij ik overigens een koptelefoon zou aanraden, want eht geluid is zeer zacht.
Hier (klik) spreekt architect Uytenhaak; hij spreekt in het begin over Dudok en de invloed op zijn ontwerp (ook hier weer; beluister het met een koptelefoon).
Voorts vermeld hij de waarom de keuze gevallen is voor marmer; dat ook bij de invloed van zon en regen wit zal blijven ondanks erosie (of eigenlijk juist dankzij).Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.