Natuur/milieu,  Sport/ontspanning

National Parks Adventure in Omniversum

National Parks Adventure
Warme ontvangst voor de premiere National Parks Adventure

Woensdag was voor ons een heel bijzondere dag. We mochten de premiere van de IMAX film National Parks Adventure in het Omniversum meemaken.
Een avond vol verwondering, een lach, een traan en puur genieten.
In 2016 vieren de Verenigde Staten de honderdste verjaardag van de National Park Service, de organisatie die werd geïnitieerd door president Theodore Roosevelt en nu maar liefst 408 natuurparken beheert door heel de Verenigde Staten.
De natuurparken zijn voor iedereen, ook toeristen dus.

National Parks Adventure
De directeur van het Omniversum legt uit, dat de totstandkoming van een IMAX film best lastig is

De ontvangst was al hartverwarmend; vuurkorven stonden buiten stonden opgesteld en iedere gast werd verwelkomd met koffie, thee, muffins en popcorn.
Voordat de film begon waren er toespraken van onder andere de directeur van het Omniversum en van Chargé d’ Affaires Adam Sterling.

National Parks Adventure
Adam Sterling vertelt over de geschiedenis en het onstaan van de parken en maakt hier en daar een grpaje

Adam Sterling vertelde dat als hij in een National Park in Amerika kwam dat op het Engels na de meest gehoorde taal Nederlands is. De volle zaal lachte toen hij vertelde, dat wat hij in de parken vaak hoorde was:  “Mama ik wil niet meer wandelen” of “Oh wat mooi”.
Inderdaad zijn er veel Nederlandse toeristen die de parken bezoeken, meer dan uit de andere EU landen.

Het maken van een IMAX film neemt jaren in beslag en vraagt speciale camera’s, die ook door hun gewicht niet makkelijk hanteerbaar zijn.
Toch is de film enorm “natuurlijk” geworden. Het lijkt, alsof je zelf in de parken rondloopt, fietst of klimt. Tijdens de tocht sluit je je namelijk aan bij bergbeklimmer Conrad Anker, fotograaf Max Lowe en kunstacademiestudent Rachel Rohl.

National Parks Adventure
Prachtige muziek, ook tijdens de premiere

De film National Parks Adventure van maker MacGillivray Freeman word door Oscarwinnaar Robert Redford aan elkaar gepraat, voor zover je de film in het Engels wilt horen. In het Nederlands door de acteur, muzikant en presentator Chris Zegers.
Prachtig is ook de muziek die perfect aansluit aan de beelden die je ziet.

National Parks Adventure
National Parks Adventure op het scherm

Dit jaar vieren de Verenigde Staten dus de honderdste verjaardag van de National Park Service, de organisatie die werd geïnitieerd door president Theodore Roosevelt en nu maar liefst 408 natuurparken beheert met een totale grootte van Engeland.
National Parks Adventure is geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar en een spectaculaire grootbeeldfilm over de adembenemende schoonheid en de bijzondere bewoners van de grootse natuurparken.
Met beelden van bijna buitenaardse landschappen, rode rotsformaties, reusachtige ijspegels, canyons, geisers, meren en rivieren tot besneeuwde bergtoppen die de wolken kietelen.
Voor natuurliefhebbers een aanrader en voor wie Amerika wil bezoeken een absolute must, al was het alleen maar voor een keuze wélk park je eigenlijk wel zou willen bezoeken.

 Kijk hier voor foto’s en een trailer.
Wil je kans maken op een vrijkaart, maar ook voor meer actuele nieuwtjes, volg het Omniversum op Facebook.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.