Muziek,  Wijknieuws

Milan Summer Festival dit jaar grootser dan ooit

Milan Summer Festival
Het Milan Summer Festival floreert al ruim drie decennia op de velden van het Zuiderpark. Foto: Richard Canten.

Multicultureel openluchtfestival strijkt begin augustus weer neer in Zuiderpark

Van 3 tot en met 5 augustus barst op de velden van het Zuiderpark een van de grootste multiculturele openluchtfestivals van Europa los: Milan Summer Festival. Het grensoverschrijdende festival slaat een brug tussen de sfeervolle culturen die ons land rijk is, van Nederlands tot Hindoestaans, van Caribisch tot Indisch. Het evenement vindt al drie decennia in Den Haag plaats en weet ieder jaar opnieuw te verrassen met een programmering die inspeelt op trends binnen de culinaire wereld, muziek, dans, kunst, sport een gezondheidszorg. Zo is er een internationale cooking contest, een actuele muziekline-up, programma voor de allerkleinsten én ruimte voor sport en spel. Het festival wordt afgesloten met een daverende vuurwerkshow. Meer informatie: www.milansummerfestival.nl.

Uiteenlopend programma: van culinair tot kunst
Tijdens het Milan Summer Festival ontmoeten mensen én culturen elkaar. Elk podium heeft een eigen identiteit, met verschillende acts op het gebied van muziek en dans en een uiteenlopend literatuur- en kunstprogramma. Lekker eten staat centraal. Exotische foodstands met gerechten uit verschillende culturen, waaronder Surinaams, Indiaas, Indonesisch en BBQ, garanderen een culinaire reis rond de wereld. Op zaterdag en zondag leren bezoekers zelf curry maken tijdens een workshop van de Indian Curry Club én vindt een foodcontest plaats, waarbij chefkoks met verschillende culturele achtergronden strijden om de ‘Beste Curry van Nederland’ te maken.

Jong en oud, iedereen gezond
Ook aan kinderen tussen vier en twaalf jaar is gedacht in een speciaal interactief én educatief programma, waarbij ouders uiteraard ook van harte welkom zijn. Aangrenzend aan het festivalterrein is ruimte voor sport en spel, waar dit jaar traditiegetrouw de Milanloop (5km) plaatsvindt. Een jaarlijks terugkerend thema van het zomerfestival is Gezondheid & Welzijn. Zo is er het gezondheidsplein, waar zorg- en welzijnsinstellingen bezoekers gericht en op persoonlijke wijze informeren over een gezonde leefstijl, welzijn & voeding en verschillende aandoeningen. Op het plein is het bovendien mogelijk gratis de bloeddruk te laten meten.

Ontmoeten en ontdekken voor iedereen
Het Milan Summer Festival is 100% toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit en faciliteert vervoer op maat voor ouderen. Om eenzame ouderen uit hun isolement te halen, werkt het festival nauw samen met meerdere zorginstellingen. Dit ouderenproject zorgt ervoor dat ouderen, zowel uit Den Haag als ver buiten de stadsgrenzen, alsnog bij het evenement aanwezig kunnen zijn. Om andere mensen te ontmoeten of om simpelweg van een dagje uit te genieten. Milan Summer Festival is er immers voor iedereen.

Informatie
Data:             `          3 – 5 augustus 2018
Locatie:                    Zuiderpark, Den Haag
Openingstijden:        Vrijdag 3 augustus: 16:00 – 23:00 uur
Zaterdag 4 augustus: 14:00 – 23:00 uur
Zondag 5 augustus: 13:00 – 23:00 uur
Entree:                     Online: voorverkoop: €3,50
Aan de deur: €5,00
Bezoekers die op de festivaldagen binnen het eerste uur
aanwezig zijn, krijgen gratis toegang.

Over Milan Summer Festival
Al ruim drie decennia lang floreert begin augustus het Milan Summer Festival op de velden van het Zuiderpark. Met gemiddeld 35.000 bezoekers per jaar is het evenement het grootste multiculturele openluchtfestival dat nadrukkelijk de sfeer van de Hindoestaanse en Caribische cultuur ademt. Niet alleen is Den Haag de woonplaats van ruim 55.000 Hindoestanen, ook trekt de stad festivalgangers en cultuurliefhebbers met verschillende culturele achtergronden van heinde en verre om de unieke ambiance van dit evenement te ervaren. Het festival biedt een uitgebreid programma aan op het gebied van kunst, cultuur, culinair, muziek, dans, gezondheid en sport.

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.