Persoonlijk

Mijn vader al vier jaar overleden

afscheid 4 jaar terug

Vandaag is het alweer vier jaar geleden dat mijn vader overleed.
Het is bijna onvoorstelbaar hoe snel de tijd voorbij vliegt.
Een paar dagen geleden, toen ik een oude jas uit de kast haalde, vond ik een metrokaartje en reisschema in de binnenzak. Het was van toen ik naar Zuid Frankrijk ging, om hem in het ziekenhuis te bezoeken en afscheid van hem te nemen.
 

 

 

metrokaartje, gekocht van een man op het perron

 
Ik moest toch even slikken. Vreemd ook, zo dicht bij deze nog steeds zware dag dit aan te treffen.

Voorzichtig aan merk ik, dat alles een plekje begint te krijgen en ik bepaalde dingen achter me kan laten. Het verwerken is begonnen.
Maar toch….
De scherpe kanten van de pijn gaan eraf, maar het gemis blijft groot.

Please follow and like us:

6 reacties

 • Dennis Simonis

  IK weet wat je bedoeld mijn ma is al heel wat jaartjes( 3 september) er niet meer mij pa afgelopen (8)september…het kan voor iedereen een hele ervaring zijn de een duurt het een jaar ik kreeg de kopstoot zoals ik het noem na 7 jaar pas…..en toch blijft het of het gisteren was dus….. en dan nog het gekke is dat ik ben geboren op 30 september en dat allebei mijn ouders aan begin van september zijn overleden…

 • Miguel

  Sterkte vandaag. En het blijft onbetwist de mooiste foto die ik in al die jaren op je website gezien heb.

 • Eduard

  Opmerkelijk dat je vader óók in Zuid-Frankrijk woonde. Ook mijn vader woonde daar, toen hij overleed. Het blijft lang wennen, dat je niet meer met je ouders kunt praten. Het zijn mensen met en verhaal. Een verhaal, dat je niet meer helemaal kunt uitlezen, omdat het boek ontbreekt.

 • Senad

  Sterkte vandaag.
  Het doet mij denken aan mijn vader die twee en half jaar geleden is overleden. Hij is plotseling overleden, een paar duizend kilometer verderop, ik kon helaas niet afscheid nemen van hem…Soms denk ik zo was beter, afscheid nemen doet het heel erg pijn maar…Ik wou hem zo graag nog een keer zien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.