Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Mentalistenshow Rob en Emiel in Parktheater Den HaagVan het televisieprogramma ‘De Nieuwe Uri Geller’ zijn Rob & Emiel bekend geworden. Maar al jaren verweven zij magie, cabaret, verwondering en humor in feel-good performance-acts voor hun eigen theatershows en evenementen.
Vrijdagavond stonden zij ‘op de planken’ in het Parktheater Den Haag in het Zuiderpark.
Het Parktheater Den Haag heette vroeger het Openluchttheater Zuiderpark. Na overname door AT Events is ook de naam gewijzigd. Het bestaat al sinds het begin van de vorige eeuw, al stond het eerst aan de andere zijde van het Zuiderpark (daar zag ik mijn allereerste voorstelling; Swiebertje!). In 2001 is het theater opnieuw opgebouwd en heeft nu een prachtig overdeekt podium.

AT Events heeft deze maand diverse voorstellingen georganiseerd op zowel jong als ouder publiek gericht. Ik hoop van harte dat zij wel een groter publiek weten te bereiken dan tijdens de samenwerking met Theater Pierrot waar ik hier ook al over schreef. Want ik zou het doodzonde vinden als het Openluchttheater zou verdwijnen.
Gisteravond zouden we met zijn allen naar Rob & Emiel gaan. Heerlijk genieten van de mentalistenshow.
De één na de ander haakte af; te moe, een ziekenbezoek, werk; dus het werd een avondje samen op stap. Heerlijk!
We hebben echt genoten…..

Helaas was er niet veel publiek.
AT Events had daarom makkelijke stoelen neergezet vlak voor het podium, zodat iedereen dichtbij Ron en Emiel van het optreden kon genieten (niet dat wij dat deden; wij zaten liever iets hoger om niets te hoeven missen) én meedoen. Geweldig dat de show toch doorging!
Soms was hij ronduit hilarisch; bijna dubbel lagen we van het lachen.
En soms waren we zwaar verbaasd en verward; inderdaad, verwondering.
Na afloop kregen ze ook een terechte staande ovatie.

Ik verklap niets van wat zij deden. Ik raad iedereen aan ook een keer naar een optreden van hun te gaan, want dit is meer dan je zou verwachten; vanaf het begin tot het eind zaten we op het puntje van onze stoel (bank in ons geval) en dat doen we niet snel.
Veel foto’s heb ik ook niet gemaakt; ik was meer met de voorstelling bezig dan dat ik zin had me te concentreren op het tweedimensionale vlak.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.