Wijknieuws

Meeuwenoverlast in Vrederust

Piepschuim ligt na de storm op de grond…..

Meeuwen.
Veel stadsdelen in Den Haag hebben hier last van. Geen wonder, aangezien het hun hier wel erg makkelijk wordt gemaakt. Voldoende voedsel (voeren en etensresten die rondzwerven) en voldoende gelegenheid zich voort te planten.
Vroeger waren er voornamelijk schuine daken waarop zij niet konden nestelen. Maar met de komst van platte daken en zeker die worden beschermd door losse stenen/grind is het een waar paradijs voor hun.
Gisteren kreeg ik een noodkreet van een wijkbewoner die woont aan de Dorpersdreef met de vraag hier aandacht aan te besteden. En inderdaad, dit is zeer triest. De informatie en de foto’s zijn van deze wijkbewoner.

Vorig jaar heeft Steadion tegen de enorme meeuwenoverlast een goede stap gezet door netten te plaatsen op de daken van de Dorpersdreef. Helaas midden in het broedseizoen zodat er weken ontheemde meeuwenjongen in de wijk liepen  te schreeuwen. De nesten werden met jong en al geruimd.
Maar dit jaar zouden ze kunnen profiteren van de beveiligde daken: geen nesten meer.

Dus niet. Dit voorjaar ging Steadion de daken plots van een nieuwe laag voorzien. De netten werden aan de kant geschoven en vrachtladingen piepschuim werden naar boven gerold als dakbedekking.
Het grind werd opgezogen en toen werd het stil. De werklui kwamen niet maar wel de storm(en).
Elke nacht leek het of er een trein boven het hoofd van de mensen die er woonden reed, want alles lag los en schoof van de ene kant naar de andere.
Op een gegeven ogenblik vlogen door de hele wijk de platen piepschuim door de lucht. (ook te zien in het water van de Gaarde zoals ik liet zien in deze blog).
Naar het schijnt ligt het piepschuim nu op zijn plaats  maar ze zijn blijkbaar nog niet klaar.
Er wordt nog steeds niet verder gewerkt en door de storm komen de netten die op een hoop liggen langzamerhand een voor een naar beneden zoals ook te zien is op de foto links.

De meeuwen zijn weer druk bezig te nestelen op de daken.
Volgens de brief die we kregen  van Steadion kunnen de werkzaamheden tot eind juni gaan duren….
Waarschijnlijk zal ook dit jaar weer overlast van de meeuwen ontstaan. Zonde van het geld van de netten.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.