Diversen,  Stadsnieuws

Martijn Beekman wint Beste Binnenlandse Nieuwsfoto

Martijn Beekmans foto van Rutte die een vluchtige handkus geeft
Martijn Beekmans foto van Rutte die een vluchtige handkus geeft

 

Eén keer per jaar wordt de Zilveren Camera uitgereikt.
Dit is de belangrijkste prijs voor fotojournalisten, waarin foto’s in diverse categorieen worden genomineerd.
Van de Haagse fotograaf Martijn Beekman waren twee enkele foto’s genomineerd: beiden naar mijn mening enorm indrukwekkend. Helaas greep Martijn net naast de Zilveren Camera (door hem wel gewonnen in 2011). Dit jaar werd deze uitgereikt aan Ilvy Njiokiktjien (Utrecht) voor een foto die ze maakte bij de begrafenis van Nelson Mandela.
De bovenste foto van Martijn Beekman is verkozen tot Beste Binnenlandse Foto. Het stelt een vluchtige handkus voor van een bellende premier Rutte aan Van Miltenburg, die toen zeer onder vuur lag om haar functioneren als Kamervoorzitter.
Maar ook won Martijn Beekman de eerste prijs in de categorie Binnenland Series. Deze serie ging over de politieke onrust rond het woonakkoord.


 

Martijn Beekman
Voor mij de meest indrukwekkende foto van Martijn Beekman

 

Eerlijk gezegd was zijn winnende foto in eerste instantie ook mijn favoriet. Tot ik zijn tweede foto (hierboven en goed voor de tweede prijs) zag en de omschrijving las van deze.
Ik quote de omschrijving van Martijn: “Mijn foto van mevrouw Kok-Bisschop op een SGP partijdag is genomineerd voor een prijs bij de Zilveren Camera. Vanavond zag ik de NCRV documentaire ” Houdt God van vrouwen“, over deze orthodox gelovige weduwe, met homoseksuele zoon en haar worsteling met de kerk en de SGP. Door mijn werk op het Binnenhof heb ik wel een fascinatie ontwikkeld voor de SGP. Deze documentaire is ontroerend mooi. Wat een heldin !”
En ja, daar ben ik het zeer mee eens.
Martijn van harte gefeliciteerd!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.