Muziek

MARS brengt nieuwe single uit: ‘My Beauty Queen’

Mars
foto bij persbericht van MARS

De Haagse singer-songwriter Marcel de Boer ( MARS) kent een imposante staat van dienst binnen de muziek. Deze week brengt hij zijn nieuwe single ‘My Beauty Queen’ uit.
Een prachtig nummer dat hij schreef naar aanleiding van herinneringen uit zijn verleden.
Martin Reitsma (schrijver van dit persbericht) vroeg of ik hieraan aandacht wilde besteden. Natuurlijk past, zeker nu, een stukje op Haags Allerlei wel: een Haagse zanger en in deze tijd een single? En een heerlijk in het gehoor klinkend nummer ook nog!

Hij woont met zijn vrouw Yenney in Loosduinen en vertelt: ‘Ik heb het nummer zelf geschreven, gezongen en speel zelf alle instrumenten. Het is een single-edit, een kortere versie voor de radio. Het is gemasterd met de software van de befaamde Abbey Road Studio in Londen. De bijbehorende videoclip is in  de maak en zal binnenkort op You Tube te zien zijn. De executive producer is Evert Nieuwstede van Audiovision/It’s your record, label IYR.
Evert is de bekende Haagse zanger uit topbands als Urband Heroes en Boom Boom Mancini.
Binnenkort is het nummer bij Onlineshops verkrijgbaar zoals Applemusic, ITunes, Spotify etc.

Muziekcarrière
marsHij stond afgelopen jaren met veel succes op de Boulevard of Golden Music op Kijkduin. Samen met zijn vrouw, zangeres Yenney van Wandelen oogstte hij veel succes met zijn eigen werk en klassiekers uit de popmuziek. Voorts trad het duo op bij museum RockArt in Hoek van Holland. Ook was hij diverse keren te gast in de radioprogramma’s Parkroad Café, bij Nederbeat, And The Beat Goes On bij Omroep Midvliet.
Voorts traden Mars en Yenney op in het Paard van Troje als supportact bij de Popheroes. Een collectief bekende muzikanten met Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo, Evert Nieuwstede van Urban Heroes en Henk Koorn van Hallo Venray.
Met de Haagse Elvis: Lesley van Ruitenbeek deed hij twee goed ontvangen shows op Ockenburg.

In het dagelijks leven is hij IT specialist bij een ministerie, maar muziek is zijn echte passie. Prominente muzikanten en bands doen regelmatig een beroep op zijn opnamekwaliteiten en zijn zeer te spreken over de hoge kwaliteit van zijn werk. Daarnaast is hij ook een begaafd zanger en gitarist met een mooie stem. Hij bezit een prachtige collectie gitaren en een bijzondere Sitar en Dilruba. Hij heeft als auto-didact zichzelf leren spelen op deze exotische instrumenten uit India.

MARS zat in de jaren tachtig in de band ‘Side Effect’ waarmee hij optrad in onder meer Paradiso en het Paard van Troje. Hij werkte al mee aan platen van o.a. Antonie Kamerling, City To City en Urban Heroes. Met Antonie Kamerling trad hij op in het TV programma Jensen. Voorts was MARS te gast in het Veronica radioprogramma Countdown Café. En deed mee aan een tributeconcert in 2017 in Sociëteit Engels waarvan de opbrengst naar de ALS stichting ging.

Hij zat in de latere formatie van de legendarische Haagse band The Incrowd en nam een live CD met hen op. Voorts had hij een muzikale samenwerking met de Amerikaanse soulzanger Arthur Conley bekend van de zestiger jaren wereldhit Sweet Soul Music. ‘My Beauty Queen is te horen via deze link (klik).

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.