Diversen,  Stadsnieuws

Sustainable modeworkshops tijdens The Hague Fashion Weekend   

Sustainable modeworkshops in Madurodam tijdens The Hague Fashion Weekend   

Sustainable Fashion
Archieffoto van Allan Vos, bedenker van The Hague Fashion Weekend


Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september staat Den Haag in het teken van mode tijdens het eerste The Hague Fashion Weekend. Tijdens The Hague Fashion Weekend is er niet alleen ruimte om mode te bekijken tijdens modeshows, livestreams en exposities, bezoekers kunnen ook zelf creatief aan de slag.
Op zondag 27 september kun je tijdens een modeworkshop in Madurodam een persoonlijk mondkapje of tasje maken van rest- en herbruikbaar materiaal onder begeleiding van de dames van De Naaierij. Sustainable fashion oftewel duurzame mode is helemaal van nu. Dus werken ze bij De Naaierij voornamelijk met overgebleven stoffen en restmateriaal.

Madurodam
Model in Madurodam naast het Vredespaleis
Fotograaf: Daisy von Dutch voor The Hague Fashion Week (Model: Jennes Jane (DMA Models), MUA: Guus Borsboom, Styling: Allan Vos, Kleding: Nata Ryzh)

De Sustainable modeworkshops vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur in Madurodam waar -op afstand- veilig gewerkt kan worden. De kosten voor de workshops van 45 minuten zijn €7,50 en starten elk heel uur. De kaarten voor de workshop zijn hier verkrijgbaar. Na afloop van de workshop kun je Madurodam bezoeken tegen het gereduceerde tarief van €13,75. Kaartverkoop direct aan de kassa.
En ongelooflijk: op het moment van schrijven van deze blog zijn er nog steeds kaarten beschikbaar!

The Hague Fashion Weekend
Van 25 tot en met 27 september vindt The Hague Fashion Weekend plaats. Met catwalkshows, tentoonstellingen, film en workshops.

Tijdens modeshows in The Student Hotel (op zaterdag 26 september) laat Haags modetalent zien wat ze in huis hebben: van couture tot streetwear komt voorbij. Deze shows zijn toegankelijk voor een klein publiek. Helaas zijn kaarten niet meer beschikbaar wegens de nieuwe corona richtlijnen. Echter, de shows zijn ook te volgen op de LED trap van Spuimarkt aan de Grote Marktstraat en in de hoeketalage van de bibliotheek aan het Spui.

Op de mode-expositie die het hele weekend (op veilige afstand van elkaar) te bezoeken is in het Venduehuis kom je ontwerpen tegen van diverse bekende en minder bekende modeontwerpers zoals Peter George d’Angelino Tap, Michelangelo Winklaar, Frank Govers en Yamuna Forzani. De kleding is deels afkomstig van het Kunstmuseum.

Op zondag zijn er creatieve mode-workshops in Madurodam en bij het Filmhuis kun je terecht voor een modedocumentaire. Voor meer informatie ga je naar www.thehaguefashionweek.nl.


Madurodam. Nederland op z’n grootst.
Madurodam staat sinds 1952 voor het mooiste en het beste van Nederland en inspireert haar bezoekers met de grote verhalen van Nederland. Verhalen over vrijheidsdrang, Hollandse daadkracht en pioniersgeest. Via attracties, talloze doe-dingen en waterspellen én miniaturen ontdek je waar een klein land groot in is. Dat moet je meemaken!

Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. En hen stimuleren om verbinding te maken met andere mensen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. Door als kind er ook op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. Sinds 1952 keerde Madurodam meer dan 36 miljoen euro uit aan goede doelen, jaarlijks tussen de 600.000 en 700.000 euro. Het themapark verbindt op die manier verleden en heden, én investeert in de toekomst.

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.