Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Marco Borsato overhandigt eerste boek War Child van Emmanuel Jal

 

In Den Haag speelt zich nu het  Movies that Matter Festival af.

Het Movies that Matter Festival is het film- en debatfestival van Amnesty International en de opvolger van het Amnesty International Filmfestival.

Op het programma dat plaatsvindt in het Filmhuis staan geëngageerde speelfilms en documentaires van inspirerende filmmakers die het debat over mensenrechten aanwakkeren.


 .

 

 

Op dinsdag 6 april was voor mij een heel speciale avond; de boekpresentatie van Emmanuel Jal’s biografie, “War Child, van kindsoldaat tot rapper” waarvan het eerste exemplaar door één van mijn meest favoriete Nederlandse zangers Marco Borsato (en tevens ambassadeur van War Child)  werd overhandigd aan wethouder Frits Huffnagel.

 

Voor wie Emmanuel Jal niet kent, hier een stukje achtergrond. Emmanuel belandde als zevenjarige jongen bij het Sudan People’s Liberation Army en vocht vijf jaar lang mee in de oorlog. Maar hij had geluk: een Engelse hulpverleenster smokkelde hem naar Kenia en voedde hem daar op als haar eigen kind.

Emmanuel ging naar school en begon succesvol te zingen en rappen in een mix van traditionele Afrikaanse muziek en westerse hiphop; zijn manier om te leren omgaan met zijn woede en frustratie.

 

In zijn boek “War Child, van kindsoldaat tot rapper” vertelt Emmanuel zijn schokkende maar hoopgevende en inspirerende verhaal, over de verschrikkingen uit zijn jeugd, de muziek die zijn redding bleek te zijn en zijn succesvolle activiteiten als rapper en voorvechter van vrede en veiligheid voor kindsoldaten van nu.

 

 

Naast Marco Borsato waren ook de Haagse ambassadeurs van “War Child” bij deze presentatie aanwezig.

Met een door Marco Borsato gesigneerd boek (durfde het bijna niet te vragen, maar toch gelukkig gedaan!) ging ik naar huis. Het boek heb ik snel doorgebladerd; het ziet er enorm indrukwekkend uit. Zodra ik weer wat meer energie heb, ga ik ervoor zitten! (of liggen natuurlijk).

Wil je het boek ook kopen; op deze link van War Child kan je het met de te downloaden coupon met 3.50 euro korting aanschaffen. 

 

Meer foto’s van deze boekpresentatie? Klik hier.

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.