Muziek,  Wijknieuws

Lustrum Haags Beat Festival

Lustrum Haags Beat Festival
Optredende artiesten tijdens eerste Lustrum Haags Beat Festival

Wat moet ik nog schrijven over het eerste lustrum van het Haags Beat Festival?
Afgelopen zondag vond deze plaats in een werkelijk uitverkocht Zuiderparktheater. Wie er graag heen wilde gaan, had vast een kaartje gekocht of is allang op de hoogte door alle berichten op social media.
Ik probeer dan toch maar een eigen sfeerverslag te plaatsen. Mét -vanzelfsprekend- foto’s van deze overwegend zonnige middag/avond (met twee kleine buitjes).

The Clydes
Het eerste optreden: The Clydes

Om half 2 in de middag was de aftrap van het Lustrum van het Haags Beat Festival door Ready To Play (als ik me niet vergis de band The Clydes). En goed ook! Heerlijke nummers van The Golden Earring en goed vertolkt ook. Ik kwam al lekker in de stemming.
The Clydes zijn uitgekozen om op te treden tijdens het concert ‘De Earring & ik’ in Ahoy Rotterdam. Dat wordt een ‘afscheidsconcert ván de fans, vóór de band’. Ik vond het tof dat ook jonge bands speelden. Tenslotte is Den Haag Beatstad nummer 1 nietwaar? Laten we dat ook zo houden….

ALS
veiling voor onderzoek naar ALS
ALS
Lekkere gebakjes!

Waarom die dag veel (voornamelijk) nummers van de Earring? Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Radar Love werd uitgebracht. Maar ook is er natuurlijk het verdrietige feit dat de Earring als band is opgehouden te bestaan. George Kooijmans heeft de vreselijke ziekte ALS.
Het Haags Beatstad Festival besloot geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte.

Een van de manieren was door een veilig tijdens deze dag.
Een boek van René Bom én een dat over het de hit Radar Love gaat werden voorzien van veel artiesten doe deze dag aanwezig waren en geveild. Evenzo een kunstwerk (Artprint van ‘Radar Love’) van Marcello van de Golden Earring (ook met handtekeningen van de artiesten) en een doos met prachtige taartjes. Ook deze hadden het onderwerp Radar Love. Deze gebakjes heten namelijk ‘De Golden Bombay’ en zijn gemaakt door Bakkerij Hofje van Noman.
Uiteindelijk bracht deze veiling ruim 1000 euro op.

Terug naar de optredens!
Na The Clydes vond het tweede optreden plaats op het kleine podium achter de tribunes. Billy and the Bang Bang, ook ontstaan door het initiatief Ready 2 Play.

Hierna weer snel terug naar het hoofdpodium waar My Brainbox met Jan Akkerman en Phil Bee speelde.
Zoals altijd heerlijke rock van “hoge kwaliteit”. Ik heb genoten.
Jammer toen Fred Zuiderwijk op het toneel kwam en zei even naar het kleine podium te gaan voor én het tonen van de te veilen artikelen én daarna een optreden.

Weer een Ready to Play act overigens. Nu Chattermag.
Best wel jammer dat de kleinere en jongere bands niet ook op het hoofdpodium te beluisteren waren.
Door de gemiddelde leeftijd van het publiek was niet iedereen in staat elke keer de trappen op en af te lopen om te kijken.

Lustrum Haags Beat Festival
The Crazy Rockers

Op het grote podium was het toen tijd voor The Crazy Rockers! Woody Brunings en Eddy Chatelin speelden ondanks hun mooie leeftijd (Fred Zuiderwijk zweeg over hoe oud precies 🙂 ) de sterren van de hemel. Niet alleen, maar met Jan Becking en zijn dochter Luna, Tyar Zitter en Rinus Gerritsen. Heerlijk!

Lustrum Haags Beat Festival
wethouder Saskia Bruines

Het kleine podium heb ik toen helaas gemist, want het werd een beetje tijd de buik te vullen.
De rij was immens voor de frietkraam, maar gelukkig was 070Online zo lief voor mij en mijn man een puntzak mee te nemen! Maar ik lees:
Vervolgens richtten we de blik weer op podium 2, of beter vóór dat podium. Daar waren interviews over het verleden van de (Haagse) popmuziek. Fred Zuiderwijk interviewde Nicko Christiansen, Michel van Dijk, Wil Wilsink en Rudy Bennett.
Aansluitend vond de veiling plaats. De vier kavels waren inmiddels voorzien van handtekeningen van veel van de aanwezige artiesten.
De totale opbrengst van de veiling was meer dan duizend euro. Een mooi bedrag voor de Stichting ALS.
Hierna was het tijd voor het laatste optreden op podium 2. De band Haags Plagiaat bracht nummers van Haagse artiesten.
Wethouder Saskia Bruines was overigens bij de veiling aanwezig. Ik kon haar even later wel “op de gevoelige plaat” vastleggen.

Lustrum Haags Beat Festival
Nurlaila Karim met The Rocktown Buddies
En toen was het om 19.00 uur tijd voor de grootse afsluiter.
The Rocktown Buddies met de Delta Ladies onder leiding van Peter Langerak.
Een dynamisch optreden, waarbij steeds een aantal gasten meespeelden, namelijk achtereenvolgens (en soms ook met 2 tegelijk) Michel van Dijk en Ferdinand Bakker, Polle Eduard, Rudy Bennett, Tim Akkerman, Nurlaila Karim, Waylon, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk.
De absolute verrassing voor mij was Nurlaila Karim. Wat een energie en wat een dynamisch optreden!
En toen was het tijd voor de laatste maal Radar Love.
Lustrum Haags Beat Festival
Een dankwoord voor de organisatie. Wat een dag!

Helaas was toen de avond bijna afgelopen. Na een laatste dankwoord aan de organisatie van deze dag was het bijna een deceptie toen Fred Zuiderwijk O,o Den Haag zong. Zonder begeleiding en een beetje te rap.
Het eerste lustrum van het Haags Beat Festival was voorbij.

Voor al mijn foto’s (maar dan ook echt alle: sfeer en optredens) klik hier.
Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.