Uncategorized

*linken zeehondenjacht

Nog steeds is de zeehondenjacht niet ten einde; meer dan 180.000 zeehondjes zijn al dood (buiten degenen die geknuppeld en achtergelaten zijn doordat ze onder het ijs zijn gevlucht of gegleden en daar alsnog zijn overleden).
Mensen, teken tegen het knuppelen en boycot Canada; hieronder zijn nog een paar linken:
op://www.stopdezeehondenjacht.nl/site/pp.asp?c=iwLZKkN7LzH&b=438899
de nederlandse site van het IFAW bij Kom in actie hebben al 2150 mensen hun handtekening tegen de zeehondenjacht gezet.

Op: //www.stopthesealhunt.com/site/pp.asp?c=hmKYJeNVJtF&b=369143&
de amerikaanse site van het IFAW hebben al 20.043 mensen hun handtekening gezet

Als iedereen daar nou een handtekening bijdoet dan telt dat lekker op!
Ook een (standaard)brief naar het ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waarin je je uitspreekt voor een nationaal importverbod op alle zeehondenproducten op //www.ifaw.org/ifaw/general/default.aspx?oid=17903

****************************************************
Voor een keer een letterlijk stuk van Jo’s weblog overgenomen. Voor verdere info en linken klik hier :

Amsterdam, donderdag 27 april 2005
In het weblog van Paul Watson lees ik over een horrorscenario in Newfoundland: duizenden stinkende, dode, rotte, jonge zeehondjes zijn aangespoeld. De autoriteiten vermoeden dat het ‘stormschade’ is, maar Paul Watson denkt dat het voornamelijk aangeschoten dieren zijn die onder het ijs zijn overleden. De lucht van de rottende kadavers is zo heftig dat het een gevaar is voor de gezondheid van de inwoners van Port aux Choix.

Meer bontnieuws over China. De internationale bonthandel noemt China als grootste aanbieder ter wereld van bontkleding bij de Finse bontveiling. De Chinese middenklasse zou zich hebben ontwikkeld tot een die graag bontkleding en accessoires koopt als mode en niet zozeer tegen de strenge winters. De Chinese regering grijpt de groeiende markt aan om haar bontindustrie meer te ontwikkelen en dat betekent een drama voor miljoenen pelsdieren. De Zwitserse dierenbeschermings-organisatie Swiss Animal Protection SAP onderzocht een aantal pelsdierfokkerijen in China en de resultaten zijn schokkend. Uit het rapport blijkt dat pelsdieren, waaronder wasbeerhonden en vossen, onder zeer erbarmelijke omstandigheden in China worden gefokt. De dieren worden mishandeld en komen op een gruwelijke wijze aan hun einde.

Fijn trouwens dat stopdeknuppels.nl zo druk wordt bezocht! We halen nog steeds meer dan 800 bezoekers per dag. Ook onze gratis geplaatste advertenties in kranten zorgen voor een groot aantal aanvragen voor actiepakketten. Handtekeningenlijsten komen hier op kantoor met stapels tegelijk binnen. Dat is mooi want hoe meer mensen protesteren, hoe beter!

Dan nog een nieuwtje van eigen continent: de Europese Commissie heeft te kennen gegeven dat er startkapitaal wordt verstrekt aan bontfokkers in Griekenland. Deze EU-subsidies worden verstrekt ter ‘aanmoediging van duurzame ontwikkeling’. Het moet niet veel gekker worden!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.