Wijknieuws

Laatste bewonersavond Wijkberaad Vrederust

Een bloemetje voor de bestuursleden voor hun inzet

 

In diverse social media was het gisteren al te lezen.
Gisteravond was de laatste bewonersavond georganiseerd door Wijkberaad Vrederust. Hier schreef ik al dat alle bestuursleden met ingang van 1 januari 2015 ermee stoppen met de reden erbij.


 

Met gele briefjes werd een fiat gegeven voor beëindiging van Wijkberaad Vrederust

 
In deze bewonersvergadering moest van de bewoners van Vrederust natuurlijk wel een fiat verkregen worden, dat de Wijkvereniging zich zou opheffen.
En vanzelfsprekend mochten anderen een nieuw bestuur mochten vormen, maar dan zonder de huidige bestuursleden.
Het fiat werd met ruime meerderheid, na een uitleg van de voorzitter, door de bewoners van Wijkberaad Vrederust aangenomen.

 

Anja van der Toorn aan het woord met links van haar een medewerkster van Anna’s gedoe

 

Anja van der Toorn, directeur van DeZa Vastgoed en eigenaar van de Ambachtsgaarde, vertelde dat zij, samen met Anna’s Gedoe, graag het stokje overnamen.
Hierbij stel ik mij de vraag, of een commerciële instantie, die zoveel belang heeft in een winkelcentrum, wel een hele wijk kan vertegenwoordigen zonder enige vorm van belangenverstrengeling. Me dunkt dat zij een vinger in de pap willen houden bij veel belangrijke beslissingen….
Anna’s gedoe was zeer optimistisch voor wat betreft de werving van jonge vrijwilligers. Dat zou volgens hun, ondanks dat Wijkberaad Vrederust dat al jaren geprobeerd absoluut lukken.
Het is mijns inziens een illusie. Misschien voor korte tijd, maar zeker in deze wijk is het lastig: ofwel men kan niet wegens financiële verplichtingen (hypotheek en zorg kinderen), ofwel de zin die vaak bij jonge mensen ontbreekt. Voor korte duur of kort lopende projecten zijn, al is het door een verplichting via de WW of UWV, misschien mogelijk. Maar het is een farce te denken dat je bestuursleden hier, waarbij je ervan uit dient te gaan dat ze langdurig beschikbaar zijn en er veel tijd in willen steken, kan werven.
Waarbij ik nog een kanttekening plaats.
Waar blijft de oorspronkelijke identiteit van Anna’s gedoe? Of is deze winkel al langere tijd van opzet gewijzigd?

 

Hans van der Horst

 
Hans van der Horst, voorzitter Bewonersplatform Bouwlust, was aanwezig. Hij vertelde dat ook zijn bewonersorganisatie per 1 januari het bijltje erbij neerlegde.
Hij riep mensen op om samen om de tafel te gaan zitten, of op een andere manier misschien een organisatie opgericht kon worden om de belangen van zowel Bouwlust als Vrederust te kunnen blijven behartigen.
De belangstelling hiervoor leek marginaal te zijn, maar wie weet…..
 
Richard de Mos

 
Na de rondvraag was het tijd voor een hapje en drankje, waarbij veel onderlinge gesprekken plaatsvonden. Ook met Richard de Mos, de enige vertegenwoordiger van de Haagse gemeenteraad.

Nog steeds doet het me veel dat er een einde is gekomen aan Wijkberaad Vrederust. Ik hoop echt, dat onze wijk een veilige en leefbare wijk blijft en dat bewoners op zullen komen voor hun omgeving.
Voor wat betreft verdere ontwikkelingen blijf ik natuurlijk alert!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.