Uncategorized

* Koninginnenach

Al 17 jaar wordt in Den Haag de Koninginnenach gevierd.
Gisteravond ben ik erheen geweest met mijn oudste zoon.
Het was een geweldige avond!
Om half 8 vertrokken we met de tram, en toen we in de binnenstad arriveerden was het al aardig druk.
Eerst hebben we even bij het Casema Podium op het Spuiplein gekeken waar Opgezwolle optrad.

Daarna zijn we naar het Kerkplein gegaan, waar het Haagse Podium stond. We zagen daar een optreden van Doll House Drama.
Beslist geen slechte muziek!


Een klein beetje rondgezworven door de stad om de sfeer even te proeven, en toen terug gegaan naar het Casema Podium, want Van Dik Hout zou daar optreden.
We arriveerden er net toen de vorige band wegging, dus we konden helemaal vooraan staan.
Net op tijd, want even later stond het hele Spuiplein barstensvol.
Jeffrey Huff verzorgde de muziek voordat de band ging spelen; deed hij leuk!
De muziek, sja, het viel me wat tegen.
Live kwamen ze niet helemaal uit de verf vond ik.

De sfeer was geweldig, de drukte enorm, maar na een paar nummers had ik het wel gezien. Gehoord dus.

Worstelend om eruit te komen zijn we naar het HI Podium op de Wijnhaven gegaan, waar Kraak & Smaak optrad. Dat vond ik geweldige muziek. Een beetje een combinatie van Funk, Dance, Breakbeat en raggae; een beetje een mengeling van verschillende stijlen (wat ik hoorde dan). Een van de bandleden (Mark Kneppers) is tevens lid van het duo Wipneus en Pim. De zangeres die meezong zong loepzuiver; een genot om te horen!

Daarna zijn we verder gaan slenteren; het was al aardig laat, en enorm druk; op sommige plaatsen schoof je voetje aan voetje door de mensenmenigte. De sfeer was nog steeds geweldig!

In de Grote Marktstraat waar de podiums waren geplaatst die ik in mijn vorige log liet zien, stonden jazzmusici te spelen. De drie podia leken met elkaar verbonden; de muziek was een geheel al lopend door de straat.

Onderweg kwamen we Bert van Alphen van Groen Links nog tegen.
Op de hoek van de Spuistraat en de Grote Marktstraat stond een vierde podium waar een grote schaal op lag.
Niet met gewone etenswaren, maar met meelwormen!
Een man nam een grote hand en zei: “Als jij er een eet, dan eet ik deze hele hand!”. Goed, ik heb het dus geproefd, en eerlijk gezegd, smerig was het niet. Een combinatie van meel en pinda. Niet lekker maar ook niet vies..

Toen de jazzmuziekanten in de Grote Marktplaats weg waren werd er dansmuziek gedraaid, en iedereen die daaromheen stond (natuurlijk in de buurt van drankgelegenheden) danste erop los midden in de straat. Gezellig!

Om half twaalf gingen we weer richting tram, waar we een reporter van RTV West tegenkwamen. We hoorden de muziek van Vive La Fete op het Casema Podium; jammer dat we daar niet meer bij konden komen. Klonk erg goed.
Al met al een geweldige Koninginnenach; goede muziek, goede sfeer. De politie was wel aanwezig, maar vriendelijk en hulpvaardig. Twee mensen heb ik aangehouden gezien, maar zelfs dat verliep kalm en rustig.
Jammer dat ik de volgende dag las dat er toch een man op de Hofweg was neergeschoten. Want deze Nach was van degene die ik heb meegemaakt voor mij de beste!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.