Koningshuis,  Politiek

Koningin Beatrix bij jubileumcongres VNGKoningin Beatrix woonde gisteren het honderdjarig jubileumcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bij op het Malieveld.
Ter ere van het jubileum staat het congres ‘100 jaar VNG, 100 jaar lokaal bestuur’ in het teken van het verleden, heden en de toekomst van gemeenten.
De tent die voor de Tong Tong Fair was opgebouwd, werd ook gebruikt voor dit congres (de geur was nog steeds aanwezig…).
De meeste genodigden waren al binnen, toen de koningin arrviveerde, begeleid door burgemeester Van Aartsen
en Annemarie Jorritsma.
De Koningin ontving ook het eerste exemplaar van het speciale lustrumboek na de eerste inleidende woorden.Mark Rutte ontving de burgemeester van Kunduz Najibullah Amerkhail, rechts op de foto. Ook hiervan kon de pers een foto maken.Nadat de Koningin was gearriveerd en had plaatsgenomen
spraken onder andere Annemarie Jorritsma-Lebbink, minister-president Mark Rutte,
Hans Goedkoop met Andere Tijden VNG, wat ik wel een heel bijzonder onderdeel vond. Veel oud beeldmateriaal werd op een doek geprojecteerd. Ook het verschil in besturen van vroeger en vandaag werd zeer herkenbaar verduidelijkt. Vroeger op een afstand, nu doet men zelfs mee, terwijl toch een afstand blijft. Maar wat is beter?
De schrijnende armoede van de jaren 30 van vorige eeuw; dat zelfs de gemeente Den Haag een inzamelingsactie hield. Indrukwekkende films! En hoe in het teken van dit congres….
Ook Johan Cruijff met Pieter Winsemius spraken met elkaar
en Freek de Jonge sloot de ochtend af met een conference, waarbij hij onder andere de kosten op zijn eigen wijze ter discussie stelde.
De hele ochtend was onder leiding van dagvoorzitter Matthijs van Nieuwkerk.
Ondanks dat velen hadden gezegd niet naar dit congres te zullen gaan vanwege de hoge kosten, was de enorm grote zaal vol. Er zouden niet minder deelnemers zijn geweest volgens het VNG.
Toen het ochtendprogramma was afgelopen, vertrok de koningin weer.
Nog even zwaaien vanuit de auto waarna ook ik weer huiswaarts ging.

De VNG behartigt de belangen van gemeenten en is daarmee een belangrijke gesprekspartner voor andere overheden en maatschappelijke organisaties. Het is een dienstverlenende organisatie die ook een platform biedt voor opinievorming en vernieuwing.Please follow and like us:

Eén reactie

  • Ferry

    Uit wikipedia … Een schnabbel is een lucratief klusje dat een muzikant , een amusementartiest , politicus of presentator als bijverdienste verricht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.