Persoonlijk,  Stadsnieuws

Kauwe Klauwe 2011Elke laatste zondag in januari wordt de Kauwe Klauwe gehouden.
Ook dit jaar.
Waarom de naam Kauwe Klauwe (het is op zo veel manieren te schrijven…..)? Simpel; je krijgt er echt hele koude handen (Kauwe Klauwe) van!
Op de boulevard in Scheveningen verzamelen zich honderden trotse bezitters van voornamelijk Puch en Tomos brommertjes, vaak heel oude modellen. Sommige zo mooi om te zien; natuurlijk worden er door honderden bewonderaars foto’s gemaakt.
Vanaf twaalf uur kan je de brommers (en bezitters ervan) bekijken.


Om twee uur ‘s middags verzamelt iedereen zich en gaat de hele stoet vanaf de boulevard,dwars door de stad, waarbij alle wegen tijdelijk worden afgezet om de honderden brommers door te laten gaan; een geweldige belevenis.Waarom schrijf ik een geweldige belevenis?
Natuurlijk wilde ik de Kauwe Klauwe niet missen. Bijna elk jaar maak ik foto’s van de start. Ik vind het geluid, de geur van de benzine en de sfeer geweldig!
Eigenlijk had ik me vorig jaar voorgenomen de rit mee te doen sinds ook ik de trotse bezitter ben van een Puch (City 25).
Maar we zijn bezig met het opknappen van het huis, dus wilde ik het in eerste instantie toch overslaan dit jaar. Maar toen ik de rijders voorbij had laten gaan en richting huis reed zwaaide iemand me toe “opschieten!”.
Tja… daar ging ik dus.En wat ben ik blij dat ik erachter aan ben gegaan!
Dicht op elkaar, manouvrerend tussen al die honderden brommers; de hele rit heb ik alleen maar gelachen.Je ziet het wel op bovenstaande foto, gemaakt door Richard Mulder (die natuurlijk meer foto’s van de tocht heeft gemaakt).
Uiteindelijk eindigt de rit op de Grote Markt waar de brommers ook weer gestald worden.
IJskoud en bibberend ben ik naar huis gegaan, waar ik nog steeds met een rood hoofd van de kou op de bank zit (en ja, ik was warm gekleed; twee truien, maillot, broek, dikke wollen sokken, sjaal, muts en handschoenen. Volgend jaar thermo ondergoed?).

Meer foto’s ook van een aantal prachtige brommers vind je hier (klik).

Please follow and like us:

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.