Politiek

Joods-Palestijnse conflict en de omgang ermee

Er is iets, wat me al tijden bezighoudt.

Ik schrijf een paar dingen heel simpel (veel te simpel en summier) neer, om uit te leggen wat ik bedoel.

 

Elke week staat er voor de Albert Heijn in het centrum van Den Haag een man die protesteert uit solidariteit met het Palestijnse volk

Hij roept iedereen op producten uit Israël te boycotten, omdat Israël volgens hem terreur pleegt tegen het Palestijnse volk; Israël is volgens hem racisme.

Albert Heijn verkoopt verschillende producten uit dit land; vandaar dat hij juist voor deze kruidenier staat.

 

 demonstratie

 

Op de lagere school leerde ik over de Zesdaagse Oorlog.

Hoe geweldig het was voor de Israëlieten dat ze eindelijk hun “beloofde land” weer terug hadden.

Welke gruwelijkheden ze hadden doorstaan in de Tweede Wereldoorlog.

Dat ze recht hadden op Israël.

Vanaf 1967 (het jaar waarop deze oorlog plaatsvond) is er een continu nauwelijks oplosbaar conflict tussen het Palestijnse en Joodse volk.

 

De manier waarop Israël hun land verdedigt, en de het Palestijnse volk behandelt vind ik inhumaan (hierbij scheer ik overigens niet alle Joden over een kam).

Vanzelfsprekend zijn ook veel Palestijnen verre van zuiver!

Maar onbegrijpelijk vind ik hoe Israël steeds wordt verdedigd en de Palestijnen worden beschimpt.

Is dit misschien ook een kwestie van het verschil tussen enerzijds de schaamte van de Westerse landen wegens de Holocaust en anderzijds de veel voorkomende haat jegens het Moslim geloof?

Neem nu Wilders met zijn destijdse plan de Koran te verbieden omdat hij de vergelijking maakt met “Mein Kampf”. Angstaanjagend vind ik dat ik lees dat uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt, dat de PVV maar liefst 30 zetels kan krijgen! Prachtig vond ik overigens een log van Tagrijn “gruwelijkheden met betrekking tot de Bijbel en niet de Koran.

 

Voor mijn gevoel zijn beide partijen debet aan het voortduren van het conflict. Israël zou er beter aan doen in plaats van de landen te scheiden door de veroordeelde muur, het weigeren mensen door te laten die naar het ziekenhuis moeten (en daardoor sterven bij de grens!), of naar hun werk moeten en het zomaar aanvallen van gebieden. Het Palestijnse volk zou moeten stoppen met onder andere de zelfmoordaanslagen.

Beide volkeren zijn verkeerd bezig, en zouden hun energie beter kunnen gebruiken voor het opbouwen van een duurzame vrede.

 

Misschien ben ik te naïef, en ja, ik stel het hier veel te simpel, maar in elk geval vind ik dat de westerse landen minder partij zouden moeten kiezen; beide partijen lijden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.