Uncategorized

*Jonge muzikanten en nucleaire kwestie Iran

Vanmiddag was ik op het Plein om te kijken naar de demonstratie van popmuzikanten bij het gebouw van de tweede kamer. Zij hadden een podium geplaatst, en “jonge” bands traden op. Zij wilden steun geven aan de nota ‘Oorstrelend en Hartveroverend’ dat door het Tweede Kamerlid Arda Gerkens van de SP in september 2005 werd ingediend. Hierin doet zij een elftal aanbevelingen voor het crexebren van een beter popklimaat in Nederland.
Gepleit wordt voor een betere bekendheid van Nederlandse muzikanten, onder andere door middel van:
-Fonds waar nieuw Nederlands talent ondersteuning kan krijgen voor opname, promotie en marketing;
-Meer airplay voor het Nederlandse product; ruimte op radio en televisie voor (nog) onbekende artiesten;
-Een levendig livecircuit; een kans voor iedere beginnende muzikant een plekje op het podium te krijgen;
-Subsidie voor Nederlandse acts die in het buitenland optreden;
-Erkenning van de economische waarde van popmuziek, vergelijkbaar met landen als Denemarken en Canada.

Medy van der Laan (staatssecretaris Cultuur) reageerde positief op de nota, maar volgt de voorstellen niet of nauwelijks.


Een van de optredende bands

************

Tegelijkertijd was op het Plein een andere demonstratie bezig van een groep (voornamelijk) Iraniers. Met luid geschreeuw en spandoeken stonden zij richting het gebouw van de Tweede Kamer. Op een spandoek stond ‘No Nukes to the Mullahs’. Vandaag zouden de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken om 14.00 uur de heer Mohammad Mohaddessin, voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken van Iran ontvangen. Ik neem aan dat deze groep de aandacht wilde vestigen op de nucleaire kwestie van Iran. Wat ik kon opmaken waren zij zeer tegen het beleid van Mahmoud Ahmadinejad… Dat de regering vandaag de voorzitter van de vaste kamercommissie voor Buitenlandse Zaken van Iran ontving, gelijktijdig met deze demonstartie zal m.i. geen toeval zijn!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.