computer/internet

Internetperikelen

Oef wat was ik boos vandaag.

Al jaren hebben we Ziggo. Vandaag waren monteurs bezig met een kastje dat tegenover ons huis staat. Ineens had ik geen internet. Nu loopt dat toch al nooit helemaal zoals we willen (traag of soms even niets), maar niks, nada, noppes is waardeloos; zeker met kinderen die hun verslagen en huiswerk met behulp van het www. voor school moeten maken.

Ik dacht, ach, als ze weg zijn, zal het wel opgelost zijn.

Niet dus.

Ze waren verdwenen en nog niets!

 

Dus na ellenlange keuzemenu’s (valt wel mee, maar als je iemand wilt spreken is elk menu teveel….) de storingsdienst aan de lijn.

Het eerste wat die meneer zegt dat hij mijn postcode en huisnumer wilde. Niet even voorstellen. Dus ik raakte al licht geirriteerd.

Ik moest de stekker uit de modem halen (al had ik gezegd dat ik dat al minstens 4 keer had gedaan).

Daarop vroeg hij of ik tv had. Dat was dus wel het geval.

Niet even een pingback maken of kijken of hij met mijn modem verbinding had; niets van dat alles!

Nee, omdat ik wel tv had lag het dus niet aan die monteurs volgens hem.

Ik zei dat het wel heel erg toevallig was, dat het internet wegviel toen zij bezig waren en toen zij weggingen niet meer terug kwam!

Nee, dat was toevallig.

Ik kon een afspraak krijgen voor een monteur.

Dinsdag was de eerste mogelijkheid tussen 8 en 13 uur.

Nu ja, zei ik, kunt u niet kijken of die monteurs nog in de buurt zijn of zij misschien vergeten zijn een stekker of zo terug te plaatsen in het kastje?

Nee zei hij, daar had hij geen overzicht van.

Dus we zouden 4 dagen moeten wachten voor we internet hadden!

Behalve als er meer storingen zouden zijn in onze regio. Dan zou er wel een monteur misschien vandaag langskomen.

Eerlijk gezegd, de manier waarop hij me te woord stond en de wijze waarop hij nergens naar wou kijken maakte me zo kwaad, dat ik de telefoon maar heb opgehangen.

Gelukkig kwam mijn man thuis en heeft de kabels bij ons binnen nagekeken. Niks mee aan de hand. De modem gaf wel duidelijk aan dat er geen verbinding tot stand kwam.

Buiten, verderop zag hij dezelfde monteurs bezig en heeft ze gevraagd bij ons te kijken.

Wat blijkt? Ergens zit een breuk in een kabel in de grond buiten, waardoor we slecht internet hebben.

Tja, er wordt zoveel geheid en gebouwd in de buurt dat alles aan het verzakken is.

Maar omdat er filters voor televisies worden geplaatst, was nu ons hele internet weggevallen.

Gelukkig wist hij dat, voor zover mogelijk, te verhelpen dus kan iedereen nu weer online.

Geweldig zoals deze mensen geduldig, vriendelijk en professioneel ons hebben geholpen, terwijl ze toch elders bezig waren!

Service? Zeker van hun; niet van de persoon die aan de helpdesk was. Want voorheen had ik toch anderen die wel bereid waren te kijken of het nu aan de modem, verbinding of wat dan ook lag. Ik geloof dat deze nergens zin in had.

Please follow and like us:

7 reacties

 • Monique

  Gelukkig hebben jullie weer internet. Geertje, mijn buurvrouw werkt al 5 jaar bij wat nu Ziggo is en op dit moment zit ze overspannen thuis. De helpdeskmedewerkers hebben een kortere tijd gekregen waarin ze gesprekken mogen afhandelen. Er wordt weinig opleiding gegeven en iedereen moet direct in de lijn. Je hebt dus te maken met een callcentermedewerker van een commercieel callcenter. Ik heb hetzelfde werk gedaan maar dan voor ING en ik ben er van ellende weg gegaan. Je poeiert in feite de klanten af en dat is niet volgens mijn principes. Je kan eenvoudig weg niets van deze medewerkers verwachten omdat ze onder tijdsdruk staan en nagenoeg niets weten. Het heeft te maken met commercie, haastig werken en slecht beleid.

 • ReneSmurf

  Jeetje zeg.
  Dat komt helaas vaker voor, dat de kantoormensen aan de telefoon de sfeer flink verpesten, en de vakman in de straat kan dat dan vaak opvreten.
  Ik merk dat als medewerker van een woningcorporatie.

  Kundige mensen aan de telefoon, dat is heel belangrijk.
  En dan ook kundig in het omgaan met mensen.

 • Hanny

  Niet iedere (nou bijna geen een) helpdesk doet wat zijn naam doet vermoeden: helpen. Ongelooflijk hoe vervelend men kan zijn aan de andere kant van de lijn. Gelukkig hebben jullie hulpvaardige servicemedewerkers getroffen.

 • Ton

  @Monique
  Het is natuurlijk idioot dat ze bakken met geld uitgeven om abonnees te werven om die vervolgens door een incompetente nitwit weg te laten jagen.
  Als de klant niet adequaat geholpen wordt, dan hangt die dus tig keer aan de telefoon en ben je dus ook tig keer bezig geweest om die af te poeieren. Wat is nou het probleem om de persoon wel naar behoren te helpen?
  Ze gedragen zich net als die timmerman die er van baalt, dat vanwege zijn botte zaag, zijn werk die dag niet afkomt, omdat hij zich de tijd niet gunt om zijn zaag te vijlen.

 • klaproos

  vreselijk geertje, daar zou ik dus hélemaal woest over kunnen worden, maar dat heeft geen zin ik weet het.

  ik hoop dat het gauw opgelost is, had pas last van blikseminslag en twee dagen zonder grrrrrr
  wat een ergernis

  dikke knuffel
  xxx

 • Monique

  @Ton: Soms ligt het ook aan incompetente leidinggevenden of het systeem. Maar waar het euvel ook ligt, je dient als medewerker ten alle tijde optimaal je best te doen voor diegene die belt. Dat betekent vriendelijk te woord staan en je best doen om alles op te zoeken zodat het verhaal voor beide kanten duidelijk wordt. Helaas worden veel helpdeskmedewerkers in het diepe gegooid en doen teamleiders niets of zij zijn niet kundig genoeg. Daardoor ligt de werkdruk enorm hoog voor de callcenter agent. Ik heb het zelf ervaren en geloof me, het is verschrikkelijk irritant en vermoeiend om steeds maar weer nee te moeten verkopen aan klanten die opnieuw bellen en weer hun verhaal moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.