Muziek

Hoogtepunten Residentie Orkest voor november

november
Hoogtepunten Residentie Orkest Den Haag in de maand november

Hoogtepunten Residentie Orkest Den Haag in de maand november

Het is alweer bijna november, dus hier een nieuwe update over de hoogtepunten van de Residentie Orkest voor die maand.
Een eerbetoon aan componisten die in verzet kwamen, artist in residence Yeol Eum Son die op een Symphonic Friday en bij RO NOW Mozarts Pianoconcert nr. 20 speelt, een Symphonic Junction met Anneke van Giersbergen en de spannende en grappige muziektheatervoorstelling Frankenstein.

wo 9 nov, 20.15, Nieuwe Kerk: VRIJHEID
Een eerbetoon aan componisten die in verzet kwamen, vervolgd werden of zelfs vermoord. Zo schreef Marius Flothuis in kampgevangenschap Sonata da camera. Jan van Gilse kwam in verzet en moest onderduiken. Zijn zonen werden hiervoor gefusilleerd en hij stierf van verdriet. Op het programma staan Van Gilses Strijkkwartet, Smits Harpkwintet, Bosmans’ Arietta en Flothuis’ Pour le tombeau d’Orphée en Sonata da camera. Met Eline van Esch (fluit), Justyna Briefjes (viool), Sergiy Starzhynskiy (viool), Timur Yakubov (altviool), Sven Weyens (cello), Mathilde Wauters (harp), Mariken Zandvliet (piano) en mezzosopraan Maria Warenberg. Verteller Dineke Mulock Houwer omlijst de muziek met de verhalen die erachter schuilen.

Symphonic Friday 18 nov, 20.00 uur & RO NOW za 19 nov, 20.30 uur, Amare: MOZART & MENDELSSOHN
Met de uitvoering van Mendelssohns Eerste symfonie nodigt dirigent Anja Bihlmaier haar grote liefde uit in Den Haag. Dit vroege werk wordt voorafgegaan door Mozarts Pianoconcert nr. 20 met soliste Yeol Eum Son. De artist in residence staat bekend om haar sprankelende, heldere Mozartvertolkingen. Haar touché en klank is puur, vrij en zonder ego; perfect voor een van de grootste en meest dramatische werken van de Weense meester.

Het concert op zaterdag is onderdeel van de serie RO NOW, waarbij je je onderdompelt in de klassiekers. De dirigent vertelt vooraf wat juist deze compositie bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf.

za 26 nov, 20.15 uur, Paard: RESIDENTIE ORKEST FT. ANNEKE VAN GIERSBERGEN
Groots stemgeluid, meeslepende zang, kleine kwetsbaarheid. Beleef een bijzondere samenwerking tussen de legendarische Anneke van Giersbergen en het Residentie Orkest olv Arjan Tien. De twee legendarische concerten uit 2018 zijn terug te horen op het album Symphonized dat internationaal lovende recensies kreeg. In poptempel Paard staat deze avond meer muzikaal spektakel op het programma.

Zo 27 nov, 11.00 & 13.00 uur, Nieuwe Regentes: FRANKENSTEIN (8+)
De jonge onderzoeker Victoria F. werkt bezeten aan haar grote droom: het ontrafelen van het geheim van het leven. In haar geheime laboratorium knutselt zij uit losse onderdelen een wezen. En op een stormachtige nacht, tussen alle donder en bliksem door, past alles precies in elkaar: het is gelukt! Het leeft! Maar pas op wat je wenst… Een muziektheatervoorstelling (8+) over het leven, (on)macht en dat goede bedoelingen soms onverwachte gevolgen hebben. Van en met Max Knigge (muziek en dirigent), Pepijn Cladder (regie), Floortje Schoevaart (tekst), Eva Arends (vormgeving) en de acteurs Laetitia Gerards, Heike Wisse en Doris van der Meer.

Foto’s boven: Yeol Eum Son, Anneke van Giersbergen, Laetitia Gerards, Maria Warenberg

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Instagram, YouTube

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.