Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Helpdesk Geldzaken officieel geopend

Helpdesk Geldzaken
Wethouder Van Alphen opent Helpdesk Geldzaken. Foto: Gemeente Den Haag
Helpdesk Geldzaken
Helpdesk Geldzaken in Bouwlust officieel geopend

Vandaag werden in stadsdeel Escamp drie loketten officieel geopend waar bewoners heen kunnen gaan om hun geldzaken op een rijtje te krijgen of informatie te vergaren over bijvoorbeeld toeslagen.
Ze heten ‘helpdesk geldzaken’ en zijn gevestigd in Moerwijk en Bouwlust.
Met de opening van drie nieuwe locaties van Helpdesk Geldzaken, kunnen inwoners van Escamp makkelijker en sneller geholpen worden bij het voorkomen of oplossen van financiële problemen. Want de beste manier om te helpen bij schuldenproblematiek, is te voorkomen dat schulden oplopen.

In deze wijken (Moerwijk Bouwlust/Vrederust) is de armoede groot. Schulden lopen snel op, wat een allesverlammende stress veroorzaakt en soms hele grote gevolgen heeft (denk aan woninguitzetting, ziekte, depressies en agressie). Onder meer door Schuldenlab kunnen mensen even wat ademruimte krijgen. Maar niet iedereen komt in een dergelijk traject en vanzelfsprekend heeft niet iedereen schulden die hoog zijn.

En niet alleen dat. Ook kunnen mensen behoefte aan hulp hebben voor wat betreft op welke manier ze kunnen bezuinigen. En hoe zij toeslagen kunnen aanvragen of te weten willen komen of zij hier überhaupt recht op hebben.

Helpdesk Geldzaken
Wethouder Van Alphen legt uit waarom tijdige hulp belangrijk is. Foto: Gemeente Den Haag

De Helpdesk Geldzaken geeft gratis hulp bij vragen over geld. Je kan er inzicht krijgen over je financiën, of bespaartips krijgen en bijvoorbeeld tips krijgen als er dingen in je leven veranderen die betrekking hebben op je financiële zaken.
Niet voor niets staat er op de site van de gemeente Den Haag: “Zo hou je onder de streep wat over”.

Helpdesk Geldzaken
Kopje koffie/thee met wat lekkers, ook tijdens de opening

De Helpdesk Geldzaken is vaak gevestigd in wijkwinkels, waardoor hopelijk de drempel om ze te bezoeken laag is. Je stapt tenslotte al snel een wijkwinkel binnen, al is het voor een kopje koffie of een andere activiteit.

De Helpdesk Geldzaken is tussen 9:00 en 17:00 op werkdagen bereikbaar via het nummer 070 – 353 61 88. Via dit nummer kun je naar meer informatie vragen of een afspraak inplannen. Een afspraak inplannen kan ook via de site. Mailen kan via helpdeskgeldzaken@denhaag.nl
Ook kan je natuurlijk gewoon even binnenlopen tijdens de openingsuren om een kijkje te nemen. Vanzelfsprekend zijn de helpdesks ook in een aantal andere stadsdelen van Den Haag.

Helpdesk Geldzaken
Diverse informatie werd, ook via folders, aangeboden

Wethouder Bert van Alphen (armoedebestrijding) opende vandaag officieel drie van deze punten in Moerwijk en Bouwlust. Namelijk PIT in Moerwijk, Bij Betje (ook in Moerwijk) en Bouwlust XL.
Bert van Alphen: “Armoede is een van de laatste taboes in Nederland. Mensen vinden het vaak moeilijk om er voor uit te komen, waardoor het extra moeilijk is om hen  te helpen. Met deze nieuwe locaties, laagdrempelig en dicht in de buurt, willen we mensen actief onze ondersteuning aanbieden, schuldproblematiek bespreekbaar maken, problemen voorkomen en eventueel bestaande problemen zo snel mogelijk aanpakken.”

De Helpdesk Geldzaken is één van de maatregelen die de gemeente inzet om mensen te helpen hun huishoudboekje op orde te houden of te krijgen. Bert van Alphen: “Het is echt mijn ambitie er voor te zorgen dat er over vier jaar minder mensen in armoede leven en minder mensen schulden hebben, want iedereen in Den Haag moet mee kunnen doen. Ook mensen met financiële zorgen.”

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.