Gezondheid

Hartstichting plaatst geheim kunstwerk bij Centraal StationOp dinsdag 13 september plaatste de Hartstichting op de startdag van de speciale publieksactie een ‘geheim kunstwerk’ op het plein voor het Centraal Station in Den Haag. Dit werd gedaan in het kader van haar vrouwencampagne.
Kunstenares Esther Schwertasek maakte speciaal voor de Hartstichting een schilderij dat symbool staat voor de geheimen achter de oorzaken van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Met de vrouwencampagne wil de Hartstichting zoveel mogelijk donaties ophalen om deze geheimen te ‘ontrafelen’. Het schilderij, dat volledig bedekt was achter een zwart digitaal scherm, wordt stukje bij beetje onthuld dankzij sms’jes van voorbijgangers.
Een klein deel van het kunstwerk is nu zichtbaar.


De komende dagen zal het ‘geheime kunstwerk’ stukje bij beetje verder onthuld worden met behulp van de steun van voorbijgangers. Door een sms, ter waarde van 1,50 euro, met het woord HART te sturen naar 4333 wordt het schilderij geleidelijk zichtbaar. Dankzij de sms’jes leveren mensen tegelijkertijd een bijdrage aan de vrouwencampagne van de Hartstichting. Alle sms’jes zijn donaties die de Hartstichting gebruikt voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.