Wijknieuws

Haagse Kracht-successen in Vrederust beloond    

opening brug de Gaarde
Opening brug in de stralende zon

Op donderdag 9 december werd in de Brede Buurtschool Vrederust gevierd dat een aantal Haagse Kracht-successen ook daadwerkelijk succesvol blijken te zijn.
Samen met wethouder Baldewsingh, vrijwilligers en bewoners werd stil  gestaan bij een aantal wijk initiatieven en werd de nieuwe brug over het water van de Gaarde, naar het gebouw van de Brede Buurtschool Kleurrijk officieel geopend door middel van het doorknippen van een lint. Dit werd gedaan door de wethouder met onder andere een groep vrijwilligers van voormalig Wijkberaad Vrederust.

Ook ik had een schaar in mijn hand.
Eerlijk gezegd heb ik lang getwijfeld of ik dat zou doen, maar voor mij was dit een heel mooie afronding van mijn werk als vrijwilligster bij het wijkberaad. Het was letterlijk en figuurlijk de afsluiting en afronding van een lange “geschiedenis”.

Haagse Kracht-successen
toespraak wethouder Baldewsungh

In de toespraak voorafgaand aan de opening van de brug complimenteerde de wethouder de initiatiefnemers van diverse “Kracht-successen”.
Natuurlijk was er naast een compliment ook een tastbare waardering voor al het werk dat de mensen hadden verricht.

Haagse Kracht-successen
Kinderen werden in het zonnetje gezet

De deelnemende kinderen ontvingen uit handen van wethouder Baldewsingh een vrijkaartje om te schaatsen in de Uithof,

Haagse Kracht successen
Vrouwen met oorkonde en t-shirt

de vrouwen een oorkonde (de Ouderambassadeurs) en/of een speciaal T-shirt (de “Multi Wijkladies”).
De brug heeft nog geen plaquette, maar zodra deze klaar is, zal ook deze op de verbinding naar de Brede Buurtschool prijken.

Om welke successen ging het?

Meer verkeersveiligheid in de Dreven
Eeen groep actieve moeders had het initiatief genomen om de straten rond het Pagepark, de belangrijkste speelvoorziening in de wijk, verkeersveiliger te krijgen. Dit heeft geresulteerd in de aanleg van een 30 km-zone in de hele buurt de Dreven.

Nieuwe brug aan de Ambachtsgaarde
Dit was een initiatief van het voormalige Wijkberaad Vrederust, een groep vrijwilligers die zich altijd met hart en ziel voor de wijk heeft ingezet. Deze brug zorgt letterlijk voor een directe verbinding tussen de Brede Buurtschool en de daarin opgenomen voorzieningen, met de Ambachtsgaarde, het centrale hart van Vrederust.

Actieve moedergroep de ‘Multi-Wijkladies’
Zij  organiseren activiteiten voor kinderen in de wijk om die kindvriendelijker te maken. Tevens mobiliseren en activeren ze daarbij andere vrouwen uit de wijk. Zij organiseren onder andere vakantieactiviteiten in het Pagepark, een sociale vaardigheidstraining voor kinderen uit de wijk, voorlichtingsbijeenkomsten over bijvoorbeeld loverboys en een vrouwenfeest. Ze fungeren als echte rolmodellen in de wijk.

De vrijwillige Ouderambassadeurs
Een aantal ouders zijn onlangs getraind om met andere ouders op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan over opvoedvragen. Het is gebleken dat veel ouders in de wijk behoefte hebben aan advies en informatie over opvoeden. It takes a village to raise a child, gaat het gezegde, en de ouderambassadeurs dragen daar aan bij. Ze organiseren themabijeenkomsten voor ouders en gaan op een speelse manier het gesprek aan over opvoeding met behulp van een speciale spellenbox. Ook gaan zij individueel het gesprek aan. Een hele belangrijke rol in de wijk dus.

Meer speelgelegenheid in het Pagepark voor oudere kinderen: Haagse Kracht is ook bij de jongere bewoners van Vrederust te vinden. Niet alleen jonge kinderen houden van buiten spelen, maar ook de oudere. Aan de oudere kinderen werd gevraagd wat voor speeltoestellen zij leuk vonden door het stadsdeel Den Haag, wat resulteerde in twee nieuwe speeltoestellen in het Pagepark, die intensief worden gebruikt.

Alle foto’s kan je hier (klik) terugvinden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.