Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Haagse Hogeschool organiseert schaatsevenement voor Serious Request

schaatsen
schaatsen


Schaats een toekomst voor een kind
Op zaterdag 12 december organiseren vijf studenten van De Haagse Hogeschool opleiding Commerciële Economie een schaatsevenement voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Dit evenement wordt georganiseerd op het Loosduinse Hoofdplein. Met dit fundraising event willen de studenten minimaal €1000, – ophalen voor het Glazen Huis van 3FM Serious Request en het Rode Kruis. Het geld gaat naar kinderen en jongeren die onder extreme omstandigheden in oorlogsgebieden leven.

Het evenement op IJsbaan Loosduinen
Op 12 december wordt om 12:00 uur de ijsbaan feestelijke geopend door wethouder Boudewijn Revis. Hierna is er een demonstratiewedstrijd van Hijs Hockeij. Om 12:45 arriveert muziekvereniging Tavenu. Van 13:00 – 22:00 uur kan er doorlopend geschaatst worden. Om 13:30 uur is er een gastspreker van de Rode Kruis. Ook is er een optreden van een curlingteam. Er is een kerstman aanwezig. Er zijn ook lootjes te koop waarmee prijzen gewonnen kan worden. Natuurlijk is er ook aan de ouders gedacht, zij kunnen ook een kerststukje maken en er is catering aanwezig. De toegangsprijs voor dit evenement is € 6, – per persoon inclusief schaatshuur voor een hele dag onbeperkt schaatsen.

Het goed doel
Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden. Het gaat hier voornamelijk om kinderen en jongeren die onder extreme omstandigheden leven en waardoor zij weinig kans hebben op onderwijs en ontwikkeling. Het zijn de stille slachtoffers van de oorlog. 3FM Serious Request wil de studie van kinderen bevorderen. Daarom is het thema van dit jaar: Keep them going!

De minor Event Management van de opleiding Commerciële Economie van De Haagse Hogeschool zamelt jaarlijks geld in voor 3FM Serious Request. Met het organiseren van fundraising evenementen in de regio brengen de betrokken studenten de theorie direct in de praktijk. De actie is in samenwerking met het Rode Kruis en het Humanity House opgezet. Volg ons op twitter: @serious_hhsce

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.