Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Haagse Eetweek

spui

Voor de uitreiking van de Dutch Bloggies zag ik een paar meisjes op het Spui, die bezig waren een tegel op het Spuiplein terug te draaien, waaronder een verbinding was met elektriciteit. Toen ik vroeg waarom ze dit deden, vertelden ze, dat ze met een kookbus daar hadden gestaan om eten te verkopen ten behoeve van de Haagse Eetweek.

Van 19 tot 23 maart was het namelijk Haagse Eetweek, wat voor het tweede jaar in Den Haag werd georganiseerd.

Tijdens deze week zetten diverse (welzijns)organisaties een Nicaraguaanse maaltijd op het menu om op deze manier aandacht te vragen voor Nicaragua en Millenniumdoel 1, ‘de armoede halveren en minder mensen honger’. Van de opbrengst wordt een school gebouwd in samenwerking met de lokale bevolking in de plaats Guapinolapa; waarmee een bijdrage aan Millenniumdoel 2 wordt bewerkstelligt, namelijk meer toegang tot basisonderwijs.(Zie voor meer informatie hier).

De volgende dag zouden ze weer gaan verkopen op het Plein. Dus woensdag ben ik daar gaan kijken. Inderdaad stond dezelfde kookbus er, met diverse lekkernijen. Ik bestelde de maïspannenkoek, en genoot van een heerlijk gevulde vegetarische pannenkoek (die na de bestelling was gemaakt) met een flinke schep fijn gesneden tomaten.

Prima eten, en jammer dat ik het niet eerder wist!

 

Plein

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.