Wijknieuws

Grootschalige politieactie in Den HaagNiet alleen in Spoorwijk werd gisteren een grootschalige politieactie gehouden, al was deze daadwerkelijk gericht op specifieke adressen.
Ook in andere wijken werd door de politie samen met andere partners (waaronder een arrestatieteam) een grootscheepse politieactie gehouden.
In onder andere Vrederust (Escamp) waren veel politiewagens en arrestantenbusjes te zien op en rond het winkelcentrum aan de Ambachtsgaarde.
Maar ook liepen veel agenten rond om de omgeving te comtroleren, zelfs in tuinen.
Doel was en is door zichtbaar in de wijk aanwezig te zijn en alert op te treden bij overlastmeldingen het vertrouwen van buurtbewoners te vergroten en meer aangifte-, meldings- en verklaringsbereidheid te krijgen. Maar ook om mensen erop te kunnen te attenderen dat hun woning inbraakgevoelig is indien dit het geval is en mensen die niet ”thuishoren” op die plek te verwijderen.
Kortom, het creëren van een veiliger wijk.
Veiligheid in Den Haag staat voorop deze collegeperiode aldus de Raad, die hiervoor extra geld heeft uitgetrokken voor het oplossen van dringende veiligheidsproblemen.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.