Persoonlijk

Geschopt door agente bij pro-Gaza demonstratie

agente te paard

 

Plots voelde ik een hevige pijn in mijn hand en arm.
Bukkend schuifelde ik opzij, mijn hoofd afschermend in een reflex, want ik voelde dat ook daar iets in de nabijheid was.
Toen ik meer ruimte om me heen bemerkte keek ik omhoog. Twee vurige ogen keken mij aan en ik realiseerde me, dat ik met opzet was geschopt.

Mijn angst veranderde in verontwaardiging. Getrapt door een rosse agente te paard.
“Ik heb u al drie keer gewaarschuwd en u weet wat dat inhoudt”.
Goed, ik ben dan nog wel niet zo oud als zij, maar dement kan ik mezelf toch echt niet noemen. Drie maal gewaarschuwd, echt niet! Ik had toch echt ruim afstand gehouden (zeker omdat ik alleen een telefoon bij me had omdat ik zo dom was een accu te vergeten en helaas niet de beschikking heb over een perskaart).
De verontwaardiging, verbazing en pijn maakten plaats voor woede. Zeker toen ze nog even de opmerking plaatste: “Ik heb u hier al vaker hier gezien he?”
Goed, misschien in een andere situatie, waarbij ik een accreditatie had, maar wat heb ik daar te zoeken?
Toen de pijn weer wat was afgezwakt, was ik gelukkig weer in staat naar huis te rijden.

Overigens, voor wat betreft de overige agenten en M.E. mijn complimenten.
Wat ik heb gezien traden zij professioneel op, ondanks dat deze demonstratie niet was aangevraagd. Zij lieten hem toe en kwamen pas later na diverse waarschuwingen beheerst tot actie.

Please follow and like us:

17 reacties

 • ღL@dyL❤vƸღ

  Jeetje Gera,

  Alles goed met je? Het moet toch niet gekker worden he? Al dat machtsvertoon, bah daar word ik misselijk van. Er schijnen genoeg mensen te zijn gearresteerd hoorde ik op de radio.
  Wat ‘n wereld zeg, sterkte.

  Marjon.

 • Frank de Groot

  Niets machtsvertoon, terecht dat er zoveel politie was. Het antisemitisme laait op onder een bepaalde bevolkingsgroep en dat moeten we afkeuren. Mensen met enig historisch besef en beschaving zitten daar niet. Met de lange lat over dat werkschuw tuig met hun grote smoelen.

 • robert

  deze dame te paard heeft gisteren geen vrienden gemaakt. ik zag haar ook meerdere malen in (verbale) aanvaring met nietsvermoedende toeristen en dagjesmensen, waarvan je niet mag verwachten dat ze meteen in de gaten hebben wat er aan de hand is.

  ik vond de inzet van de agenten te paard buitenproportioneel, gezien het aantal demonstranten. dat is vragen om narigheid. bikers zijn meer wendbaar en maken minder snel ongelukken.

  (overigens staat in je headline “anti-gaza”, maar dat moet natuurlijk anti-israël of pro-gaza zijn).

 • Gera Nieland

  Inderdaad is mijn titel volledig fout.
  Dit bericht is om 4 uur geschreven vanmorgen, toen ik van de pijn wakker werd en niet meer kon slapen 🙂 Even afschrijven hielp.
  Ik ben nog steeds boos om haar werkwijze. Veel demonstraties heb ik meegemaakt en dit ben ik niet vaak tegengekomen. Het was inderdaad de dame, die boven op de foto staat.
  Ik heb haar maar verder onherkenbaar neergezet om haar te “sparen”.

  Wat ik in de laatste alinea al schreef: de politie en ME gingen mijns insziens zeer professioneel te werk. Ik had bewondering voor hun wijze van optreden. Tot het moment dat ik werd geschopt, heb ik ook met respect staan kijken.
  Voor wat betreft het machtsvertoon.
  Het is vanzelfsprekend dat er veel politie ter plekke was.
  Een nieuwe demo die op de een of andere manier uit de hand zou lopen kan Den Haag zich niet veroorloven.

 • Will

  Mensen met enig historisch besef en beschaving zitten daar niet? Is dat beschaafd ff aan komen huppelen met je groot paard en een vrouw uit het niets tegen het lijf aan trappen,jammer dat ze niet van voren op de foto staat, btw ik zie op foto’s meer Nederlanders dan buitenlanders meedoen aan die demonstratie,frankie, de groeten de vierde musketier

 • richard mulder

  WTF gelijk contact opnemen met Wim Hoonhout !!! is dat wijf wel goed bij daar plaat !!!! inlegkruisje zat zeker niet goed bij haar. Niet normaal dit zeg. Zeker geen foto van die weirdo ??? Wat ik op tv heb gezien was de politie relatief opgefokt.

 • Bert

  Het is maar goed dat ik er niet bij was Gera ,die had er bij mij niet zo vanaf gekomen ,komen ze aan jou dan komen ze aan mij ,wat denkt die muts wel ze moet gewoon haar handen bij haar houden ,en nog precies op je pijnnelijke arm die net hersteld was van een ongeluk waar ze ook al niet in wilden meewerken
  ja ik ben boos ,mensen die gaan slaan zijn laf en horen zeker niet thuis bij de politie

 • Joop Geuzenpartij!

  Hoe harder ze roepen dat we in een rechtsstaat leven, hoe duidelijker het wordt dat dit niet het geval is. Jij ziet er toch niet als een relschopper uit? Hopelijk krijg je op z’n minst een verklaring. Sterkte.

  Bovendien moeten die pro-Gaza-demonstraties maar eens afgelopen zijn! Nou hebben de Palestijnen de Gazastrook gekregen, en nou gebruiken ze die als lanceerplatform! Ik keur niks goed, maar het is helaas begrijpelijk dat Israël eens ff orde op zaken komt stellen.

 • Joop Geuzenpartij!

  @Senad, Opa Water:

  Gera’s blog zal vast niet bedoeld zijn voor ellenlange discussies over Israël-Gaza. Ik probeer het dan ook zo kort mogelijk te houden.

  Het lijkt erop dat jullie je te makkelijk laten leiden door de reguliere media. Die schotelt de mensen nl. maar wat graag beelden voor van opgeblazen woonwijken, ziekenhuizen, scholen, etc. Dat beeld verandert op slag als je beseft dat Hamas uitgerekend op genoemde plekken raketinstallaties neerzet. Zo vallen er nl. altijd extra veel doden bij een aanval.

  De problemen zijn na de dood en begrafenis van Abraham begonnen. En da’s al weer enige millennia geleden. Het is dan ook erg kort door de bocht als je vandaag de dag zomaar ff één goeie en één kwaaie gaat aanwijzen.

  Verdere discussie kan wat mij betreft via FB of Twitter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.