Boeken

Gerard Spong en Peter R. de Vries te gast bij Paagman

Gerard Spong
Gerard Spong en Peter de Vries bij Paagman

Zondag 18 februari 2018 waren Gerard Spong en Peter R. de Vries uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum. Zij werden geïnterviewd door NRC-verslaggever Jan Meeus over hun boek PS Dit is vertrouwelijk.
Eigenlijk was ik erg benieuwd naar Gerard Spong én ik was (ja, ik schaam me) nog nooit in deze vestiging geweest, dus ik besloot erheen te gaan.

Gerard Spong
Gerard Spong bij Paagman

Een prachtig pand. Op de eerste verdieping vond het interview plaats.
Het licht kwam voornamelijk uit een dak van glas. Lastig licht vond ik om foto’s te maken, maar zo heerlijk om er te staan terwijl het licht naar binnen kwam met die heldere hemel….
Allereerst vond een introductie plaats, waarna het interview plaats vond.
Nu ja, meestal namen Gerard Spong en Peter de Vries het gesprek helemaal over…..

Het boek was ontstaan na een jarenlange “briefwisseling” (sja, eigenlijk is het een emailwisseling) tussen Gerard Spong en Peter de Vries.
Spong vertelde, dat er zeker eens per week een mail in de box verscheen. Beiden keken enorm uit naar een repliek op hun verzonden epistel.

Al met al was het een levendige happening: ondanks dat het een uur duurde, heb ik me geen moment verveeld.
Geen spijt dus van mijn uitstapje!

 

Gerard Spong
Peter R. de Vries

Op de site van Paagman kan je het volgende lezen:

 PS Dit is vertrouwelijk – een briefwisseling
Wat gebeurt er als de twee ‘zware jongens’ Gerard Spong en Peter R. de Vries elkaar regelmatig een brief schrijven? Dan krijg je een vlijmscherpe correspondentie waarin ze niemand sparen, ook zichzelf niet. Alle actuele en gevoelige onderwerpen uit het strafrecht en hun eigen praktijk passeren de revue. Waar ligt hun grens? Hoe reageren zij op bedreigingen? Waar liggen ze van wakker en hoe gaan zij om met hun emoties?

Gerard Spong en Peter R. de Vries
Advocaat Gerard Spong en misdaadverslaggever Peter R. de Vries zijn twee iconen in hun vak. Al zo’n dertig jaar kruisen ze elkaars wegen. Allebei hebben ze hun kenmerkende, eigen stijl. Welbespraakt en uitgesproken, soms een tikkeltje provocerend, maar altijd op basis van feiten, kennis en ervaring. Ze schrijven elkaar openhartig over hun werk, hun aanpak, hun belevenissen, hun twijfels. Er is sprake van wederzijds respect, zelfs van een zekere genegenheid, maar er zijn ook grote verschillen en ze botsen regelmatig. Want Spong verdedigt en De Vries klaagt aan. In dit boek geven beiden zich bloot.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.