Stadsnieuws

Fryslân opent ambassade in week van Prinsjesdag

Let op de Friese details op de mouwen!

Foto’s: Richard Mulder  
 
Vandaag werd de Friese ambassade geopend aan de Sophialaan 4.
Het is onderdeel van het Prinsjesfestival, een nieuw Haags initiatief in de aanloop naar Prinsjesdag, waarmee de organisatie voortaan jaarlijks stil wilstaan bij de start van het parlementaire jaar.
Fryslân die als gastprovincie is uitgenodigd, wil laten zien wat de provincie te bieden heeft aan bedrijvigheid en vernieuwing en heeft dit ingevuld met een heuse ambassade.


 

Ook Syb van der Ploeg was aanwezig

 

Het Prinsjesfestival is bedoeld om het feest van de democratie te vieren. Dit gebeurt door cabaret, debat en een diner. Jaarlijks nodigt de organisatie een provincie als deelnemer uit.
Fryslân is aanwezig bij de eerste editie.

 

Koning John Jorritsma

 

Oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en de Friese Commissaris van de Koning John Jorritsma zijn voorzitter en lid van het Comité van aanbeveling van het Prinsjesfestival.

 

De muziekkorpsen

 

De muziekkorpsen Advendo en Jong Advendo, de wereldkampioenen, uit Sneek speelden bij de opening. Beide korpsen behaalden namelijk deze zomer in Kerkrade de wereldtitel marsparade.

Please follow and like us:

4 reacties

  • Peter

    Hebben we toch nog iets om naar uit te kijken op Prinsjesdag. Verder zal Prinsjesdag 2013 wel weer draaien om bezuinigingen. Het Kabinet wil maar blijven bezuinigen. Jeroen Dijsselbloem denkt dat bezuinigen de oplossing is om ons prille economische herstel te bevorderen. Ik zie niet in waarom deze denkwijze zou werken. Als mensen minder te besteden hebben kunnen ze eenvoudigweg minder investeren. Het kabinet kan beter hervormen.. maar hoe?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.