Stadsnieuws

Fietsen bij Den Haag Nieuw Centraal

 

Of liever gezegd, Centraal Station; ik denk niet dat ik deze naam ooit vergeet; Den Haag Nieuw Centraal is de nieuwe benaming die Centraal Station zal aannemen na de algehele verbouwingswerkzaamheden.

Wat een langdurige bouwput!

En dit heeft gevolgen voor het stallen van fietsen.

 

 

Fietsen mogen op het Koningin Julianaplein (het plein voor het station) niet meer worden gestald; een deel van het plein is reeds ontruimd.

Vanaf september mag geen enkele fiets hier meer gestald worden.

Op de Rijnstraat is een nieuwe fietsenstalling geopend, zoals ik hier (klik) al schreef, waar voldoende ruimte zou zijn voor alle fietsen.

Onder deze stalling zijn rekken neergezet waar mensen die de helling niet kunnen maken, of bakfietsen toch hun fiets kunnen parkeren.

 

 

“Natuurlijk” zie je op het plein nog steeds honderden fietsen staan; hoe simpel is het om op deze manier met de trein te gaan? Die fietsenstalling op de Rijnstraat mag dan wel handig zijn, maar kost enorm veel extra tijd als je haast hebt je trein te halen.

De fietsen die op het plein worden neergezet worden gefotografeerd; degene die meer dan een week niet worden gebruikt worden “weesfietsen” genoemd. Ze krijgen een label, waarop staat dat ze binnen een week weggehaald moeten worden, zo niet, dan gaan ze naar het Gemeentelijk depot aan de Komeetweg. Verwijderde fietsen kunnen daar worden opgehaald, maar je moet wel kunnen dat je de eigenaar bent, dus neem je fietssleutel en identiteitsbewijs mee. Voor de stalling (maximaal 13 weken!) in het depot rekent de gemeente € 14,75 per maand (met een maximum van € 44,25).

 

Fout of gevaarlijk gedeponeerde fietsen of “losse” fietsen (zonder slot) worden sowieso weggehaald.

Please follow and like us:

7 reacties

 • gerdaYD

  Eigenlijk best wel een goed initiatief om die ‘wees’fietsen weg te halen, geertje.
  OT: merciekes voor je lieve en leuke reactie, en maak er een heel fijn dagje van hé!

 • Hanny

  Het aanzicht bij het station zal enorm opknappen als alle fietsen uit het zicht zijn. Dan kijk ik naar Groningen.
  Als ik aan dit station denk, denk ik niet aan Den Haag (Nieuw) Centraal, maar aan Station Den Haag Staatsspoor.

 • ton

  Van dat soort naamswijzigingen worden alleen logo-ontwerpers en drukkers wijzer. De gemiddelde hagenaar zal waarschijnlijk het tot de dag van zijn/haar door het nog over het centraal station hebben.

 • tagrijn

  Fietsen bij een station zijn onvermijdelijk. Hier had men ook de avie: Fiets fout, fiets weg’. Maar er was geen beginnen aan. Dagelijks reden ze met vrachtwagens vol fietsen van het station af en ze hadden meer dan dagwerk om ze weer terug te geven. Met al die spoorstudenten wil dat wel. Laat men nu eindelijk eens een goed toegankelijke fietsenstalling bouwen.

 • Leidse Glibber

  Heb weer heel wat bij je bij te lezen.
  Die fietsen is in elke stad een groot probleem denk ik, hier is het ook een zooitje met vrijwel dezelfde maatregelen haahah.
  Ik begrijp dat je weer de tijd en energie hebt gevonden om door te loggen, ga nu eerst even alles verder bijlezen.

 • Bel

  Het station met bijbehorende omgeving is er niet voor het ‘mooie aanzicht’, maar is er voor functionaliteit in eerste instantie. Dus de fietsplekken moeten gewoon zo dicht mogelijk bij de stationsingang blijven. Geen moeilijk gedoe met ordelijk correcte tijd in beslag nemende fietsenrekken. Gewoon lekker je fiets dumpen voor het station en rennnen naar die trein!
  Zo hoort het. Al die benauwende regeltjes… laat het lekker los 🙂

 • JW

  De regels zijn inmiddels wel een beetje veranderd. Een fiets die wordt weggehaald, gaat niet meer naar de Komeetweg maar naar de Junostraat 24. Daar zit het Fietsdepot Haaglanden. En voor 15 euro krijg je hem terug.Je kan volgens mij zelfs online zien of je fiets bij het depot staat…www.fietsdepothaaglanden.nl is de link.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.