Boeken,  Muziek,  Stadsnieuws

Festival Boekids

Aanstaande zondag is het weer zover; het leuke festival voor kinderen: Het Festival Boekids (klik op hun site voor alle informatie en deelnemende geweldige gasten).

Volgens hun site is het, ik quote:

Festival Boekids is hèt jeugdfestival dat literatuur op een unieke manier combineert met andere kunstvormen. Voor iedereen vanaf 4 jaar! Een festival vol verhalen, opgeluisterd door schrijvers, artiesten, illustratoren, films, workshops, multimedia en beeldende kunst.

Stichting Boekids wil zoveel mogelijk kinderen uit verschillende bevolkingsgroepen in aanraking brengen met jeugdliteratuur en mensen laten beleven hoe waardevol lezen is, voor nu en later, want:

Lezen is beleven

Door te lezen kun je van alles beleven. Een boek, zo simpel, alleen letters, kan een wereld voor je openen. Het verhaal kan je meesleuren zodat het tot leven komt en iedereen maakt zijn eigen verhaal en beelden. Dat is de vrijheid van lezen.

Op Festival Boekids ga je niet alleen zitten lezen. Je kunt mee op avontuur in verhalen en de fantasiewereld die een schrijver heeft gecreëerd. Op Boekids ga je boeken echt meemaken. De magie die ze oproepen, de inspiratie, van intieme kleine momenten naar grote belevenissen.
Het beleven en delen van verhalen en het overbrengen van je eigen ideeën en fantasie, dat is wat Boekids wil, dat je zin krijgt om daarna thuis gelijk verder te lezen in jouw eigen boek.

Stichting Boekids is gevestigd in Den Haag en heeft ook een jaarlijks festival in Suriname.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.