Kunst/Cultuur

Fantasierijke derde editie Museumnacht Kids uitverkocht! 

Museumnacht Kids
Museumnacht Kids
Foto: Jorn Baars ©

Nog een paar nachtjes slapen, en de derde Museumnacht Kids begint!
Gebruik je fantasie, leer toveren met kleuren en luister naar magische verhalen. De derde editie van Museumnacht Kids brengt activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Op zaterdag 16 maart 2019 zijn 22 musea en andere culturele instellingen in Den Haag en Voorburg geopend met een programma in het thema ‘fantasie’. Met ruim 5000 verkochte tickets is deze editie van Museumnacht Kids voor de tweede keer op rij uitverkocht. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ABN AMRO MeesPierson.


Een fantasierijk programma
Om 16.30 uur wordt Museumnacht Kids geopend in het Gemeentemuseum met een interactieve openingsshow. Vervolgens gaan om 17.00 uur de programma’s van start in alle 22 deelnemende instellingen in Den Haag en Voorburg. Zet een stap terug in de tijd in het oude cellencomplex van de Gevangenpoort en hoor spannende verhalen over de gevangenen. Ga als kunstenaar aan de slag in het Mauritshuis en ontwerp je eigen fantasiedier. Theatergezelschap Mar&Co neemt in het Museon de jonge bezoekers mee op een theatrale reis door de ruimte. Kinderen komen langs bij pop-up Muzee en maken hun eigen fantasievissen. Molen de Vlieger neemt je mee in het leven van een molenaar. De avond wordt feestelijk afgesloten op de kleurrijke dansvloer tijdens de Afterparty in de Tweede Kamer der Staten Generaal.

Vervoer
De ruim 20 deelnemende culturele instellingen zijn verspreid over Den Haag en Voorburg, verdeeld in vijf clusters. De historische bussen van het Haags Busmuseum brengen bezoekers van en naar de musea. Op vertoon je ticket maak je gratis gebruik van deze diensten. De locaties zijn tevens per fiets te bereiken.

Praktisch
Museumnacht Kids is uitverkocht! Er zijn geen tickets meer verkrijgbaar. Een ticket geeft toegang tot 22 deelnemende instellingen en de pendeldienst van het Haags Busmuseum.

Bij ruim 10 instellingen zijn maaltijden en drankjes te verkrijgen voor het hele gezin. Meer informatie over het programma, eten en vervoer is te vinden op www.museumnachtkids.nl.

 

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.