Stadsnieuws

Faillissement Den Haag FM?
Den Haag FM. Een puur Haagse omroep.
Zoals ik al wel eerder heb aangegeven vind ik het heel belangrijk dat een stad een omroep heeft, die zich alleen en volledig richt op het Haagse nieuws.
Ik vind, dat Den Haag FM zich bewezen heeft; ik lees, luister en kijk graag naar ze.
En velen met me!

Vanmorgen kreeg ik een persbericht waar ik behoorlijk van schrok. Er stond in dat het bestuur van Media Centrum Den Haag BV, het productiebedrijf dat Den Haag FM, Den Haag Totaal en Den Haag TV exploiteert, waarschijnlijk binnen een week failliet is.

De aandeelhouder, Stichting Stadsomroep Den Haag, heeft daartoe zelf besloten omdat wethouder Baldewsingh (PvdA) de benodigde 150.000 euro niet beschikbaar stelt. De wethouder wil de zaak failliet laten gaan en dan een doorstart maken met Omroep West.

Directeur Sedat Bugdaci: “Ondanks goede bedoelingen van betrokkenen, is het resultaat van een jaar lang praten met de Gemeente dat er geen concrete toezegging op tafel ligt over de toekomst van het 100% Haagse geluid en dat de toekomst van de resterende personeelsleden in de lucht hangt. Dat is heel treurig, want met een eenmalige bijdrage van ten hoogste 150.000 euro had dat voorkomen kunnen worden. Als die bijdrage er voor maandag 12 uur nog komt kan het faillissement nog teruggedraaid worden. Daarna is het voortbestaan van de omroep in handen van de curator.”

De schuld wordt dus gelegd bij wethouder Baldewsingh.
Dat alles toch wat genuanceerder ligt bleek later vandaag, tijdens de radiouitzendingen van Studio Haagsche Bluf.
Oud-D66 Kamerlid Bert Bakker die nu bemiddelt tussen de Stadsomroep en Omroep West over intensieve samenwerking snapt niets van de het uitgegeven persbericht en vooral niet van het feit dat de schuld bij de wethouder wordt gelegd. Hij vindt het zelfs een niet echt handige zet als de omroep nog een doorstart wil maken bij Omroep West; het zou het een stuk lastiger maken.
Ook Omroep West directeur Gerard Milo noemt de aankondiging van het faillissement van het productiebedrijf van Den Haag FM en TV “een teleurstellend bericht, vooral voor de medewerkers van de omroep, maar ook voor het media-aanbod in een stad als Den Haag.”
Wethouder Baldewsingh vindt het ook geen handige zet, maar zal zich blijven inzetten voor een samenwerking, zodat Den Haag FM kan blijven bestaan; indien mogelijk eerder dan begin volgend jaar zoals eigenlijk de bedoeling was.
Maar dat het persbericht de zaken op scherp heeft gezet lijkt mij duidelijk!
Ik hoop echt van ganser harte, dat het nog overgebleven personeel kan blijven en deze Haagse omroep mag blijven bestaan; ik zou het echt een gemis vinden!

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.