Politiek,  Wijknieuws

Extra hoorzitting Commissie Samenleving in VrederustOp dinsdag 3 mei was in wijkcentrum Vrederust een extra hoorzitting van de Commissie Samenleving georganiseerd.
Tijdens deze bijeenkomst kon door belanghebbenden worden ingesproken tegen de voorgenomen bezuinigingen op het welzijn.
Een enorm volle zaal, waarin zelfs extra stoelen moesten worden bijgezet langs de zijkant.
Diverse gemeentelijke politici waren, ondanks het reces, gekomen om de soms enorm indrukwekkende en emotionele betogen van diegenen die om inspraaktijd hadden verzocht aan te horen.
Maar ook kregen diegenen, die geen tijd hadden gereserveerd de kans om hun zegje te doen, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt.
Vanzelfsprekend waren niet alleen mensen (zowel vrijwilligers als beroepskrachten als gebruikers van de diverse instellingen) uit onze wijk aanwezig, maar ook uit de omliggende wijken waar de dreigende bezuinigingen grote gevolgen zullen hebben op de diverse (bewoners)organisaties en vrijwilligers.

De meeste mensen drongen er bij de politici op aan zich in te zetten de diverse centra niet te sluiten; het zou zowel voor de vrijwilligers als voor de gebruikers ervan een ‘ramp’ betekenen. Het zou afbraak doen aan de sociale cohesie, mensen zouden weer ‘gedwongen worden achter de geraniums te zitten’. Of het daadwerkelijk tot bezuinigingen zou leiden werd ook afgevraagd. Tenslotte zorgt juist actief blijven en afleiding ervoor, dat je je langer goed blijft voelen, waardoor zeker ouderen minder snel op zorg zijn aangewezen.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.