Wijknieuws

Escampfestival 2012Morgen, 1 september, vindt alweer de 13e editie van het Escampfestival plaats!
Het Escampfestival is jaarlijks terugkerend cultureel en informatief evenement voor bewoners uit het stadsdeel Escamp. Bewoners die graag willen weten wat er allemaal speelt in hun woonomgeving, zullen op het Escampfestival antwoord op hun vragen vinden.
De locatie van het festival is rond het plein voor de Hema, de busbaan en in het Melis Stokepark.


Van 12.00 – 17.00 uur is er weer van alles te beleven op het festival. Theater Dakota verzorgt in samenwerking met het Koorenhuis en de Bibliotheek een Cultuurplein. In het muziektheater en in de tenten er omheen zullen diverse artiesten een preview geven uit hun voorstelling van het nieuwe theaterseizoen. Daarnaast zijn er exposities van kunst en kunnen er workshops gevolgd worden. De presentatie van het Cultuurplein ligt in handen van Fred Zuiderwijk.

De busbaan van de Leyweg wordt voorzien van tenten van waaruit diverse organisaties en instellingen uit de wijk zich presenteren aan de bewoners. De 7 wijken, die deel uitmaken van het Stadsdeel Escamp, laten aan de bewoners zien waarom het zo leuk is om in hun wijk te wonen.
Door middel van o.a. optredens van artiesten uit de wijk, modeshows, videopresentaties op schermen en kunst uit de wijk zullen zij de sfeer uit hun wijk proberen over te brengen. Vanuit elke wijk rijdt er deze dag een boulevardtrein die bewoners naar het Escampfestival brengt. Tijden en opstapplaatsen worden vermeld op www.escampfestival.nl

Op het festival zal er ook net als voorgaande jaren de nodige aandacht aan gezondheid worden gegeven. Organisaties en instellingen uit Escamp vormen samen een gezondheidsplein waar bezoekers informatie krijgen over gezondheid en welzijn. Hier kunnen bezoekers gratis een gezondheidscheck ondergaan en tips ontvangen over gezond eten en bewegen. Ook de instellingen uit de ouderenzorg zijn vertegenwoordigd, zij bieden een gezellige huiskamer waar ruimte is voor een kopje koffie, spelletjes en handwerken.

Verder is er op het festival ook informatie over werkgelegenheid en opleidingen en is er een vrijwilligersmarkt. Op deze markt zijn verschillende organisaties aanwezig die informatie geven over vrijwilligerswerk in de wijk.

In het Meilis Stokepark zijn tijdens het festival verschillende spel- en sportactiviteiten. Sportverenigingen uit de wijk verzorgen demonstraties, er is een klimmuur, een dribbelbaan en er worden wedstrijden georganiseerd in de voetbalkooi waar iedereen aan kan deelnemen.

Het festival staat dit jaar in het teken van straattheater. Over het gehele festivalterrein vinden verschillende acts plaats. Acrobaten, een troubadour, een goochelaar en nog veel meer. Op elke hoek van de straat worden de bezoekers verrast door spectaculaire optredens.

Meer informatie over het festival vindt u op www.escampfestival.nlPlease follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.