Wijknieuws

Erasmusweg kan beter worden heringericht

Erasmusweg
Zwaar ongeval op de Erasmusweg

De Erasmusweg is in Escamp een doorgaande weg. Een belangrijke doorgaande weg. Toch lijkt deze op het eerste gezicht veiliger dan dat hij daadwerkelijk is.
Regelmatig gebeuren er ongevallen.
Veelal blikschade, maar de laatste tijd ook veel ernstiger.
Een paar weken terug op de kruising van de Vrederustlaan en Erasmusweg werd een fietser aangereden door een automobilist die geen voorrang verleende. Afgelopen weekend (op de foto’s) een zwaar ongeval op de kruising van de Loevesteinlaan en Erasmusweg.

Erasmusweg
Scooter werd meters meegesleept

De scooterrijder met iemand achterop reed richting Rijswijk en werd aangereden door een automobilist die recht door ging. Eén van de partijen zal door rood hebben gereden. Beide personen die op de scooter zaten, werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
Nu hoeft door rood licht rijden niet altijd tot zwaar letsel te leiden, mits er niet te hard wordt gereden (waardoor de remweg kort is).
Maar nu staat de zon ook nog laag. Dat leidt tot verminderd zicht.

Niet alleen op met verkeerslichten beveiligde kruispunten is het vaak “raak”.
Verkeersdeelnemers lijken met dit mooie weer minder te anticiperen. Minder goed op te letten. Te veel bezig te zijn met het weer of andere dingen dan het verkeer zelf.
De verkeersregels worden minder goed nageleefd lijkt het.

Sowieso vind ik de Erasmusweg een waardeloze weg.
Bij elk verkeerslicht zijn er twee rijstroken voor rechtdoor, waarna je na een paar meter later weer moet ritsen naar één baan.
Dit geeft vaak frustraties, want er wordt afgesneden, snel opgetrokken om toch nog iemand voor te zijn en er wordt rechts ingehaald. Of, nog erger, door rood gereden. En dat, met een behoorlijke snelheid. Want veel mensen rijden echt veel te hard.
Dit alles maakt een rit over deze weg irritant, wat ongevallen in de hand werken. Ook voor de mensen die zich wel aan de regels houden.

Wordt dan eindelijk afgeslagen naar één van de zijwegen, realiseert men zich niet altijd, dat fietsers en voetgangers voorrang hebben. Eindelijk de weg af zal men vaak denken….
Maar, zoals ik al schreef, de zon staat laag en verblindt behoorlijk!

De Erasmusweg is naar mijn mening typisch een weg, die echt anders ingericht zou moeten worden.
Net zoals de Melis Stokelaan nu eindelijk is heringericht in de omgeving van het Zuiderpark.
Maak er gewoon een eenbaansweg van. Inhalen is toch niet/nauwelijks mogelijk en zo los je veel frustraties op. Je voorkomt dat er geracet wordt en er zal een soepelere en veiligere doorstroming zijn, omdat er niet meer geritst hoeft te worden.
Sowieso geeft minder irritaties minder ongevallen.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Michelle

    Amen! Ze maken er gewoon een 2 baans weg van, spiegeltje aan spiegeltje naast elkaar.. en maar racen…
    Trouwens wel raar, de andere kant op op de Erasmusweg is wel duidelijk een 2 baans weg incl de belijning.. Waarom dan de andere kant op zo onduidelijk? Mensen boos als je in t midden gaat rijden.. Gewoon levensgevaarlijk.. 😖

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.