Muziek

Dreumesconcert door Residentie Orkest

Dreumesconcert
Dreumesconcert door Residentie Orkest

Wegens groots succes herneemt het Residentie Orkest twee geliefde familieproducties. Zaterdag 17 november kunnen de kleinste muziekliefhebbers in het Haagse theater De Nieuwe Regentes opnieuw genieten van het vrolijke Dreumesconcert. Zondag 18 november klinken op dezelfde locatie de mooiste melodieën van Mozart in de heerlijke familievoorstelling Willem & Wolfgang.

DREUMESCONCERT
Vele klassieke componisten lieten zich inspireren door de melodieën van kinderliedjes. Dat maakt klassieke muziek ook heel geschikt voor dreumesen en peuters. Bij het Dreumesconcert – zaterdag 17 november om 11.00 en 13.00 uur in De Nieuwe Regentes, Den Haag – laten het Residentie Orkest en verteller Mark Haayema het allerjongste publiek op vrolijke wijze kennismaken met de leukste muziekstukken. Een ochtend met spannende verhalen en anekdotes en bekende klassieke melodieën, waarbij iedereen gezellig kan meedoen en meezingen.

WILLEM & WOLFGANG
Willem is stadhouder Willem V, Wolfgang is Wolfgang Amadeus Mozart. Op zijn zevende maakte het muzikale wonderkind samen met zijn zus Nannerl een wereldtournee, waarbij zij ook Den Haag bezochten. Het was een spannende tijd want Wolfgang en Nannerl werden heel ziek, maar maakten gelukkig ook geweldige feesten mee. Willem vroeg Wolfgang tijdens het bezoek muziek te schrijven en die prachtige melodieën zijn te horen in deze heerlijke familievoorstelling van regisseur Harry Piekema met de acteurs Rutger de Bekker en Pim Muda. Willem & Wolfgang: zondag 18 november, 11.00 uur in De Nieuwe Regentes, Den Haag.

Residentie Orkest
Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag en is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

Residentie Orkest websiteFacebookTwitterYouTube

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.