Natuur/milieu,  Wijknieuws

Eetbaar Park in Zuiderpark bestaat 10 jaar

Eetbaar Park
De prachtige boerderij van Eetbaar Park

Eetbaar Park in het Zuiderpark bestaat dit jaar al 10 jaar!
Daar kwam ik achter toen ik wat achtergrond informatie zocht over de prachtige boerderij die daar staat.
Het is namelijk niet zo maar een boerderij. Het is een ware blikvanger.
Elke keer als ik er kom moet ik een kijkje nemen. Dit gebouw staat er overigens vanaf 2011.

Ik quote van de site van Stroom:
Een bijzondere blikvanger in de tuin vormt het duurzame paviljoen, dat onder regie van Nils Norman is ontworpen door architect Michel Post ORIO architecten. Dit tijdelijke gebouw heeft wanden van leem en stro en een fundament van stoeptegels. Ook de constructie van het gebouw is bijzonder en wordt in Nederland zelden toegepast; mede dankzij het rekenwerk van Ingenieursbureau Den Haag kon het gerealiseerd worden. Een groen dak bekroont het bouwwerk.

Eetbaar Park
Bordjes naar o.a. Eetbaar Park maar ook naar de Herwijerhoeve die nog gesloten is.

In en om deze boerderij worden regelmatig activiteiten georganiseerd.
Op de website van Eetbaar Park kan je dit in de gaten houden. Vanzelfsprekend is nu alles even afgelast.
Het hek hierheen, evenals naar de buurttuinen was lang gesloten. Oorzaak was de vele en lange regenval, waardoor de grond niet bewerkt kon worden.

Eetbaar Park
Oude herinneringen kwamen boven

Toen ik er rondliep, kwamen even herinneringen naar boven van toen ik een jong meisje was.
Misschien herinnert u zich (als u mijn leeftijd bent of ouder) dat langs de Oude Haagweg (en Loosduinseweg) bij de Vredesteinfabriek menen tuinierden. Zo ook mijn ouders. Wat was ik blij als de rabarber weer op kwam! Smullen in de yoghurt met een beetje slagroom (of opgeklopt eiwit).
Toen ik daar rond liep, kwam dat beeld weer bij me op. Maar ook hoe rabarber rauw proeft! (natuurlijk moest ik dat als jong meisje ook proberen).

Eetbaar Park heeft overigens een publieksfunctie: het is bedoeld als informatiepunt voor permacultuur en duurzaamheid.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.